Intervju

Intervju profesora Emira Ramica za kanadsku televizuju povodom hapsenja ratnog zlocinca Ratka Mladica

Intervju profesora Emira Ramica za kanadsku televizuju povodom hapsenja ratnog zlocinca Ratka Mladica

Hapsenje Mladica koje kasni 16 godina je samo potvrda agresorske i genocidne politike Srbije prema BiH, pokusaj politickog i pravnog pranja Srbije od zlocina, iskoristavanje zlocina od strane Srbije i EU za prijem Srbije u EU.

Hapsenje Mladica treba biti pocetak rada na promjeni srpske politike prema BiH, sto prije svega treba da podrazumjeva promjenu Srbije prema podrzavanju genocidne tvorevine RS.

Hapsenje Mladica treba znaciti pocetak procesa primjene presude Medjunardnog suda pravde koja jasno govori da Srebrenica ne moze biti pod vlascu snaga koje su izvrsile genocid, da je RS genocidna tvorevina.

Hapsenje Mladica treba oznaciti proces aktivnog djelovanja bosnjackog i medjunarodnog politickog faktora na ponovnom ujedinjavanju jedinstveng bh drzavnog i drustvenog tkiva.

Mladic nije samo kriv za genocid u Srebrenici, vec i za agresiju na BiH i za genocid u citavoj BiH. U tom smislu to hapsenje treba biti upozorenje bosnjackom naucnom faktoru da ubrza pripreme za obnavljanje tuzbe protiv Srbije i CG na Medjunarodmom sudu pravde.

Pravda za zrtve agresije na BiH i genocida nad Bosnjacima bice zadovoljena tek ponistenjem RS i prestankom mjesanja Srbije u unutrasnje poslove BiH.

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: