Intervju

Srpska kontinuirana nacionalizacija antifašizma

Srpska kontinuirana nacionalizacija antifašizma

Srpsko epsko iskazivanje nacionalističkog ponosa pred Putinom i svjetskom javnošću je loš pokušaj da se u političkom i vojnom smislu pokaže Srbija. Falsifikovanje historijskih i sudskih činjenica od strane Nikolića pred Putinom da Srbija navodno nikada nije vodila agresivno genocidne ratove je jasan dokaz da je iz srpskog nacionalnog biće protjeran antifašizam. Agresija na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocid nad njenim građanima je po Nikoliću, Putinu i Dodiku rat za spas srpskih nacionalnih interesa osvajanjem tuđih terotirija i ubijanjem i progonom drugih naroda. To je  još jedna srpska igra sa suverenitetom Bosne i Hercegovine. Politika Srbije prema Bosni i Hercegovini je još daleko od principa poštovanja bosanskohercegovačkog teritorijalnog integriteta, političkog subjektiviteta i suvereniteta, ne napadanja, ne miješanje u bosanskohercegovačke unutrašnje poslove. Srbija je institucionalno, materijalno i politički vodila proces rasturanja države Bosne i Hercegovine, protjerivanje i nasilno preseljenje bošnjačkog naroda, uz počinjene stravične masovne zločine u udruženom zločinačkom poduhvatu koji je kulminirao agresijom  i genocidom. Vojska iz Srbije je bila operativni implementator ovih agresivno genocidnih procesa koji su ostavili stotine hiljada nevinih žrtava.

Milorad Dodik, sa svojom premijerkom Željkom Cvijanović, diveći se vojničkim ešalonima na paradi srbijanske vojske je još jednom pokazao kako svojim postupcima ne odustaje od politike negiranja državnog bosanskohercegovačkog ustavnog uređenja i nastavlja politiku kojom izaziva nove sukobe i podjele. Da pojača utisak u javnosti Dodik je javnim novcem platio autobuse koji su doveli na paradu u Beograd njegove sljedbenike. Zbog Dodikove višegodišnje antidržavne djelatnosti probosanske političke snage koje su dobile najviše glasova na proteklim izborima trebaju bi ga u potpunosti eliminisati iz vlasti uz jasnu poruku kako rušitelji države Bosne i Hercegovine ne mogu biti dio te države koja treba ići ka evroatlanskim integracijama. Bosna i Hercegovina ne smije biti talac politika koje provodi Milorad Dodik, a svi oni koji žele dobro bosanskohercegovačkoj zemlji trebaju na vrijeme eliminisati sve antidržavne elemente.

Rusku pomoć pri oslobađanju Beograda najbolje je okarakterisao General Peko Dapčević komandant 3. Armije, koji je naredio jedinicama pod svojom komandom da pod svaku cijenu moraju ući prve u Beograd. 70 godina poslije, u Beograd su prvi ušli Rusi.

IGK

Vijesti: