Naučna istraživanja

Pitanje suvereniteta nekog naroda ili nekih gradjana je odredjeno legalnim statusom - pravnim polozajem u datoj drzavi (naciji)

Pitanje suvereniteta nekog naroda ili nekih gradjana je odredjeno legalnim statusom - pravnim polozajem u datoj drzavi (naciji)

 

Prema tome, osnovno je pitanje da li je neka osoba ili neki narod suveren u nekoj drzavi (naciji) ili je podanik drzave ili oligarhije u datoj drzavi. Hrvati i Bosnjaci mogu zvati svoj jezik kako god hoce, ali nisu suvereni gradjani u "Republici Srpskoj" niti u "Federaciji BiH". U "Republici Srpskoj" je suveren samo etnicki Srbin. Siguran sam da "Republika Srpska" nema problema da Hrvati svoj jezik nazivaju Hrvatskim sve dotle dok je "Republika Srspka" etnicka drzava Srba.

 

U "Federaciji BiH" su suverene oligarhije tri naroda, a ne gradjani. U tom politickom uredjenju Rom ili Jevrej ne mogu biti birani za Predsjednika po zakonu. Skolski sistem je podijeljen po etnickom, vjerskom i jezickom kljucu, ne sa ciljem ocuvanja jezika, kulture i vjere Hrvata i Bosnjaka u BiH nego sa ciljem totalnog unistenja drzave BiH, bez cega se ne moze legalizovati "Republika Srspka". "Republika Srspka" ima sansu legalizacije samo pod uslovom da za uvijek bude unistena jedinstvena drzava BiH, a pravno to je Republika BiH.

 

"Republika Srspka" nema problema niti sa pravom Bosnjaka da svoj maternji jezik nazivaju kako god hoce i da prave dzamije sirom "Republike Srpske" sve dotle dok od Bosnjaka nema zahtjeva za suverenitetom u "Republici Srpskoj". "Republiku Srpsku" uopste ne brine ko je prije dosao na Balkan, koji je od Balkanskih naroda slavenskog, a ko ne-slavenskog porijekla sve dotle dok ima sanse da se lagalizuje Daytonsko uredjenje BiH. U "Republici Srpskoj" je od 1995-te godine napravljeno veoma mnogo dzamija, a koje nemaju vjernika. Srbi vole te dzamije, jer to su dzamije koje legalizuju "Republiku Srpsku" koja je nastala kao rezultat genocida nad Bosnjacima (muslimanima). Jednog dana kada nestane i posljednjih Bosnjaka u "Republici Srpskoj" te ce dzamije zavsiti na isti nacin kako su zavsile dzamije po Beogradu, Smederevu, Nisu, itd.

 

Suverenitet svakog covjeka je odredjen pravom, a ne etnickim porijeklom, vjerom i jezikom kojeg govori.

 

Medju Srbima nema diskusije o jeziku i porijeklu.  Njihova prva briga je da se legalizuje ono sto su dobili agresijom, genocidom.

 

 

Urgentno pitanje bi moralo biti, da li ce Hrvati i Bosnjaci uopste opstati u Bosni ako se ne vrati suverenitet svakom njenom gradjaninu na svakoj stopi njene teritorije. Ako Daytonska podjela ostane na snazi, i jednog dana Hrvatska udje u Evropsku zajednicu, da li ce uopste biti postavljano pitanje Hrvatskog jezika u BiH. Ja mislim da nece, jer ce svi Hrvati sa Hrvatskim pasosem odabrati da zive u Evropi radije nego u genocidnoj daytonskoj BiH.

 

Srbi ce dobiti drzavu tamo gdje je nikada nisu imali, Hrvati ce debatirati o istoriji Hrvatskog naroda u Bosni koje nece vise biti, a Bosnjaci ce opet zaboraviti da su Bosnjaci kao sto se desilo od Turske okupacije do danas.

 

Vijesti: