Naučna istraživanja

Zašto bošnjačka elita šuti o četničkom pokretu koji negira Bošnjake i državu BiH?

Zašto bošnjačka elita šuti o četničkom pokretu koji negira Bošnjake i državu BiH?

Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida iz Kanade oglasio se povodom jučerašnjeg okupljanja Ravnogorskog pokreta u Višegradu. Saopćenje za javnost prenosimo u cjelosti.

-Četnički pokret je fašistički, kolaboracionistički, izdajnički i zločinački. Taj pokret je nastavak srpske nacionalističke ideologije, politike i prakse koja ima svoj kontinuitet punih 200 godina i na čijim je osnovama ponovo u Bosni i Hercegovini izvršen genocid.

Okupljanje četnika u Višegradu je znak kontinuiranog, terorističkog, fašističkog djelovanja zločinačke organizacije koja za cilj ima likvidaciju Bošnjaka kao naroda i Bosne i Hercegovine kao države. To što politički establišment manjeg bosanskohercegovačkog entiteta odobrava djelovanje takve zločinačke organizacije sa fašističkim ciljevima je znak da ta vlast zapravo počiva na tom pokretu, njegovoj ideologiji, ciljevima i praksi.

Ali zašto kontinuirano šuti bošnjački i bosanskohercegovački politički establišment na djelovanje pokreta koji zapravo negira i Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu? Zašto kontinuirano šuti antifašistčka Evropa, Amerika, Kanada, svijet na otvorenu propagandu fašističkih ciljeva i ideologija koji su navodno trebali biti poraženi još u Drugom svijetskom ratu?

Bošnjačka, bosanskohercegovačka i svijetska šutnja prema ekspanziji četničkog pokreta je znak da fašizam nije pobjeđen, da ljudska prava i slobode nisu zaštičeni, da zavjetovano ne poslije holokausta nije zaživjelo, da čovjek i civilizacija nemaju odgovore na agresivno genocidne izazove fašizma, stoji u saopćenju.

http://www.mojportal.ba/novost/226719/Zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-drzavu-BiH

http://www.uskinfo.ba/vijest/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-i-drzavu-bih/20526

http://www.kozlukonline.com/index.php/vijesti/bosna-i-hercegovina/3480-zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-i-drzavu-bih

http://bosnjaci.agency/zasto-elite-sute-o-cetnickom-pokretu/

http://www.cazin.net/clanci/vijest/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bih

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=22331

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=58368

http://kliker.info/emir-ramic-zasto-bosanskohercegovacke-elite-sute-o-cetnickom-pokretu/

http://saff.ba/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-i-drzavu-bih/#.VuZ_jYvQGo8.facebook

http://www.balkanplus.net/clanak/vijesti/regija/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-i-drzavu-bih/

http://www.krupljani.ba/bih/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-drzavu-bih-2.html

http://www.biscani.ba/vijest/zasto-bosnjacka-elita-suti-o-cetnickom-pokretu-koji-negira-bosnjake-i-drzavu-bih/20526

Vijesti: