Naučna istraživanja

Drugi pad Srebrenice je samo posljedica jednog trajnijeg i neodgovornog procesa i odnosa prema svetom mjestu bošnjačkog stradanja.

Drugi pad Srebrenice je samo posljedica jednog trajnijeg i neodgovornog procesa i odnosa prema svetom mjestu bošnjačkog stradanja.

Drugi pad Srebrenice, ovoga puta na lokalnim izborima, je znak da Bošnjaci, BiH, Evropa i Svijet tragično gube orjentaciju u moralnim vrijednostima. Svojim odnosom prema Srebrenici Svijet, Evropa, BiH i Bošnjaci pokazuju kako ne drže do etičkih vrijednosti, već se kreču putem nehumanosti. Srebrenica je svjetsko pitanje, a ne pitanje BiH, Bošnjaka, Ćamila Durakovića. Nepravedni i dehumanizirani dejtonski status Srebrenice daje za pravo da u uslovima kada se institucije manjeg entiteta koji je izvršio genocid udružile u naporima da prvi čovjek masakrirane Srebrenice bude pripadnik idejnih tvoraca i izvršilaca genocida, još jednom opomenemo Svijet, Evropa, BiH i Bošnjake na: 

Prvo, u Srebrenici je izvršen genocid, po presudi dvije najviše pravničke instance u svijetu.
Drugo, Srebrenica u kojoj je izvršen genocid dodijeljena je u administrativnu upravu onih institucija koje su izvršile taj genocid: policijski aparat, političke „elite“ i vojska manjeg bh.entiteta. Ovo je dovoljan razlog da pripadnik institucija koje su izvršile genod ne može biti načelnik masakrirane Srebrenice.
Treće, dok se u postgenocidnim godinama pokopavaju kosturi masakriranih Srebreničana red nad masama nadziru iste one snage manjeg bh. entiteta koje su, kao institucija, izvršile genocid. 
ÄŒetvrto, komemoracijama u Srebrenici prisustvuju visoki meÄ‘unarodni funkcioneri koji u kontekstu da je Srebrenica dodijeljena na upravu institucijama koje su izvršile genocid i koje upravo nadziru komemoraciju djeluju krajnje licemjerno.
Peto, Majke Srebrenice su dovedene u situaciju da Srebrenički Cvijet stave na rever četničkom ratniku Vučiću. Time su izdale, zajedno s vodećim bošnjačkim političarima, svetost srebreničke žrtve, relativizirale strahote genocida i ponos u najdubljoj patnji pobrkale sa servilnošÄ‡u. 

Šesto, manji bh. entitet  koji baštini rezultate genocida  se homogenizira u cilju vladanja općinom u kojoj je počinio genocid  i koja im je data na upravu. Bosanskohercegovački, bošnjački, evropski i svjetski establišment to mirno posmatra.

Dok se genocid ponavlja u promijenjenoj formi sistematskog i sveopćeg ponižavanje upozoravamo na moralni dio svijeta da je anticivilizacijski da uopće postoji namjera i mogućnost da Srebrenicom rukovodi predstavnik manjeg bh. entiteta koji je nastao na genocidu upravo u Srebrenici. To indicira moralnu poremećenost Svijeta, a ne samo BiH. Dejtonska BiH je upravo produkt te poremećenosti svijeta. Srebrenic je primjer da Svijet i dalje srlja u nehumanost.

Vijesti: