Naučna istraživanja

Naucen publikacije

Naučni istraživačka publikacija - Historija Kanadskih Bošnjaka, Toronto, Kanada, na bosanskom jeziku, izdanje 2009., objavljeno na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org, Chicagoraja, te u knjizi 100 godina Bošnjaka u Sjevernoj Americi u izdanju Bosanskoameričke kulturne asocijacije.

Naučni istraživačka publikacija - Genocid je državotvorni zločin, Toronto, Kanada, na bosanskom jeziku, izdanje  2010., objavljeno na web stranicama Bošnjaci.net i Bosniak.org, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Bosanskohercegovačka dijaspora u Sjevernoj Americi, Kanada iseljeništvo, protjerivanje, deportacije, na bosanskom i engleskom jeziku, izdanje 2011., objavljeno na web stranicama Bošnjaci.net i Bosniak.org, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Višestruka agresija na RBiH - zajednički zločinački poduhvat Srbije i Hrvatske protiv Ideje Bosne i bosanskog duha, na bosanskom i engleskom jeziku, izdanje 2012. objavljen na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Bošnjačko narodno biće je tok svijesti koju treba stalno saznavati, oblikovati, usmjeravati, na bosanskom i engleskom jeziku, izdanje 2013, objavljen na web stranicama Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Aktivizam za bolju budućnost Bošnjaka i BiH, na bosanskom jeziku, izdanje 2012., objavljen na web stranicama Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Genocid u Srebrenici., na bosanskom jeziku, izdanje 2005. objavljen na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Genocidu u Prijedoru - Srebrenica u kontinuitetu, na bosanskom jeziku, izdanje kontinuirano od 2000. do 2017., objavljeno na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Borba protiv negatora genocida u BiH., na bosanskom jeziku, izdanje 2016., objavljeno na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Naučni istraživačka publikacija - Razlike izmeÄ‘u kanadskog Kulturnog mozaika i Ideje Bosne i Bosanskog duha, na bosanskom jeziku izdanje 2017, objavljen na web stranicama Bošnjaci.net, Bosniak.org i Institutegenocidecanada, Chicagoraja.

Vijesti: