Naučna istraživanja

Nad državom BiH provodi se statocid neviđenih razmjera

Nad državom BiH provodi se statocid neviđenih razmjera

Radi se o pokušaju ubojstva države sa namjerom da se ona iskorijeni, dakle genocid nad državom. Pod napadom su od strane udružene antidržavne koalicije vanjski poslovi, vojska i sigurnost, tri elementa na kojima je zasnovana svaka država. Pod napadom je i kultura pamćenja sa ciljem izjednačavanja žrtve i zločinca. Ovaj opasni napad na državu BiH niko namjerno i ne pominje jer on najbolje opisuje šta se danas zapravo dešava u BiH.

Jedinstveno Ministarstvo Vanjskih poslova BiH još su stub države BiH. Danas u vrijeme pomahnitalog "statocida" koji se intezivno provodi nad državom BiH nije slučajno što se upravo vanjski poslovi žele obesmisliti i destruirati kako od onih elemenata iznutra (o tome se Institut za istraživanje genocida Kanada nedavno oglasio saopštenjem o djelu Igora Crnatka) tako i od onih elemenata izvana, oličenih u antibosanskoj koaliciji u dijaspori, posebno u Sjevernoj Americi.

Novi bajraktar "BiH statocida", poslije Milorada Dodika,  pojavio se liku i djelu Dragana ÄŒovića koji je najavio otvaranje vanjsko-političkih predstavništva nekoliko kantona u evropskim metropoloma. Institut za istraživanje genocida Kanada kada je pozvao Sudske organe u BiH da se o tome izjasne. ÄŒlanovi Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada smatraju da je potrebno pozvati i obavjestiti sve svjetske metropole o ovoj završnoj fazi rabote "statocida" nad BiH. Od njih treba tražiti putem pritiska javnosti da uskrate davanje bilo kakve saglasnosti za otvaranje i aktivnosti istih.

Snage "statocida nad BiH" žele destrukciju države BiH postići tobože, legalnim otvaranjem i razmnožavanjem novih srpsko hrvatskih predstavništava, a čija će jedina funkcija biti prikrivanje i stvaranje haosa u javnom mnijenju zemalja Zapada. Otvaranje predstavništva u ovom momentu je iskušenje i test za zapadne metropole i pokazatalj je njihove spremnosti da brane nedjeljivost vanjske politike BiH kao njenog bitnog državno-pravnog svojstva.

Brisel, New York, Ottawa i Washingon imaju poseban zadatak da uskrati davanje saglasnosti za djelovanje ovakvih i sličnih predstavništava. Jedina i isključiva njihova funkcija  je prikrivanje rabote "statocida nad BiH" i finalne egzekucije svih političkih subjekata i institucija i graÄ‘ana koje nose temelje države BiH.

GraÄ‘ani BiH ali najviše bih dijaspora širom svijeta mora biti svjesna činjenice šta je prava suština i cilj otvaranja ovih predstavništava. Njihov cilj je prikrivanje i uspavljivanje javnosti zemalja Zapada o statocidu nad državom BiH. Danas je njihov cilj da maskiraju i ublaže, a već sutra njihov cilj je preuzimanje svih konzularnih i diplomatskih radnji i funkcija od strane legalno priznatih DKP BiH širom svijeta pod izlikom da oni nisu više u stanju obavljati te funkcije.

Vijesti: