Naučna istraživanja

Stručnjak, humanista, čovjek koji je svoje svjedoke o genocidu u BiH poslije svjedočenja na međunarodnim sudovima vodio svoju kući gdje im je zajedno sa svojom suprugom pružao moralnu podršku

Stručnjak, humanista, čovjek koji je svoje svjedoke o genocidu u BiH poslije svjedočenja na meÄ‘unarodnim sudovima vodio svoju kući gdje im je zajedno sa svojom suprugom pružao moralnu podršku poslije teških svjedočenja, odnosno ponovljenih strahota agresije i genocida.
Koristan susret sa jednim od najvećih stručnjaka meÄ‘unarodnog prava profesorom Dermot Groome za vrijeme 24. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike. Profesor Dermot Groome je vodio istragu zločina koje je Slobodan Milošević počinio u BiH i sastavio prvu optužnicu koja šefa jedne države tereti za genocid. Vodio je procesuiranje bosanskohercegovačke optužnice protiv Miloševića. TakoÄ‘er je vodio optužbe protiv Ratka Mladića, Jovice Stanišića, Franka Simatovića, Milana Lukića, Sredoja Lukića i Mitra Vasiljevića. Ovaj veliki stručnjak i joše veći čovjek čitav svoj život je stavio u službu obrane i jačanja osnovne ljudske bitnosti i bitisanosti, prava na pravdu i istinu. Hvala profesore Groome za sve što ste učinili za istinu i pravdu u svijetu. Hvala vam što ste vašom energijom, znanjem, humanosti ojačali naš rad u borbi za istinu i pravdu.
/R. E./

Vijesti: