Naučna istraživanja

Anisa

Prije svega, zelimo se zahvaliti za sve sto radite, da se ne ponovi i da se ne zaboravi genocid napravljen u nasoj domovini. Vas rad je i nama motivacija da u Skandinaviji tacnije u Norveskoj pokusamo ostvariti isto sto ste vi uspjeli u Kanadi. Aktivno smo se ukljucili, na lobiranju profesora,politicara da genocid se uvrsti u skolski plan i program. Po tom pitanju smo imali namjeru i vama se obratiti za pomoc da nam sa vasim savjetima i sugestijam pomognete u ostvarenju naseg najvaznijeg cilja kao Saveza u narednim godinama,i iskreno se nadamo saradnji. 
Danas Vam se obracamo sa molbom da koristimo tekst o Genocidu u Prijedoru na  QR-kodu koji bi koristili kao dio performansa - Obiljezavanje  Dana bijelih traka u Norveskoj,svim gradovima gdje imamo  aktivna udruzenja i gradjane.Kako smo bili a i sada smo dio Svijet za BiH , poslali smo poziv svim nasim prijateljima da nam se pridruze da zajedno tog 31.05 u cijelom svijetu u isto vrijeme i na isti nacin ponovo pokazemo nase zajednistvo i da je dijaspora  budna i da nece dozvoliti da se  genocid, ponovi. 
Nadamo se da cete nam dozvoliti koristenje teksta ,ili ako imate novi koji planirate koristiti. Engleska verzija i na nasem jeziku. 
Mi Vas pozivamo da nam se pridruzite ,ako imate mogucnost, mozemo Vam u narednim kontaktima poslati opis performansa. 
Ove sedmice cemo dobiti zvanican pismeni odgovor iz Holocaust centra u Oslu, gdje smo upjeli prvi put nakon ovoliko godina ostvariti saradnju i za 11.Juli i za 31.05.(pocela je saradnja prosle godine gdje smo obiljezili 11.Juli)
Nadamo se pozitivnom odgovoru i saradnji !
U ime Saveza Udruzenja gradjana BiH ,vas srdacno pozdravljam
clanica IO Anisa Medenhodzic

Vijesti: