Podrške plemenitih

Prof. dr. Muris Osmanagic

Postovani i dragi Emire,

 

Ovo je ne samo izvanredno dobra vijest, ciji ste nosioci i organizatori u inostranstvu postali Vi i Vas Institut IRGC, ovo je fenomenalno lijepa i ohrabrujuca vijest za sve Bosance i Bosanke, koji vole i ljube svoju hiljadugodisnju domovinu, jednu od najstarijih multietnickih zajednika u Evropi, izmedju Drine, Save, Une, Dinare i Jadranskog mora.

.

Postigli ste prvi veoma vazan rezultat u prvom koraku Vase globalne aktivnosti i to mnogo brze nego smo ocekivali. Samo nastavite dalje, mudro strpljivo, sireci maksminalno broj entuzijasta u inostranstvu i potpisnika naseg mozda historijskog Apela. Tek smo na pocetku dugackog trnovitog puta.

 

Cestitamo i podrzavamo nasu dijasporu na svim kontinentima u 112 zemalja svijeta, posebno sve one koji su Vas ovako odlucno podrzali u ovoj do sada najplemenitijoj akciji. Vi sada postajete nas organizirani oslonac. Mi smo uz Vas svim nasim srcem i dusom.

 

U prilogu mozete naci najnoviji korigovani Apel na engleskom i bosanskom jeziku sa ukljucenih 14 novih potpisnika, pretezno iz inostranstva, tako da sada imamo 123 potpisnika.

 

U ime Inicijatora Apela IA-14 i stotinu bosanskohercegovackih intelektualaca bez razlike na vjeru, naciju i svjetonazor, a protiv zluradog ultranacionalizma svake vrste, koji neda mirno i zajednicki zivjeti u miru sa drugim ljudskim stvorenjima na istoj i jedinoj milijardama godina staroj planeti, koja nas je tjelesno i duhovno porodila, neka Vam je sretan ovaj divni pocetak 

 

Prof. dr Muris Osmanagic

Vijesti: