Podrške plemenitih

dr. Mustafa ef. Ceric, Reisu-l-ulema Islamske zajednice Bosne I Hercegovine

 

Svako jutro poslije klanjanja Sabah namaza ja otvorim kompjuter da bi saznao šta se radi u svijetu i kako su Bošnjaci tamo. Prvo što uradim je otvorim web stranicu Bošnjaci.net, pročitam šta piše na ovom našem web magazinu. Onda pročitam šta piše profesor Emir Ramić i kakve su aktivnosti u Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike, politički najvažnijoj organizaciji u dijaspori. Nema više kod nas podrazumjeva se, kod nas mora da stoji uradilo se i uradiće se, neka podrazumjeva ko šta hoće, mi moramo raditi jer kad ostanemo na podrazumjeva se neko drugi će to uraditi u naše ime, a kad ti neko drugi uradi u tvoje ime onda možeć misliti na šta će to ličiti.

 

Ja želim posebno da istaknem aktivnosti i djelatnosti predsjednika Emira Ramića i svih članova Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Aktivnosti, planovi i programi rada Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike za nas mnogo znaće. Nadam se da će te održati kontinuitet vašeg rada. U našoj povjesti bilo je mnogo projekata koji nisu dugo živjeli. Ljudi se zasite i odustanu od projekta. Ja se nadam da Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike neće doživjeti takvu sudbinu. Nije lako održavati organizaciju kakva je Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike u svijetu mnogih izazova kakva je Sjeverna Amerika. Ja vam čestitam i izražavam zhvalnost u ime Islamske zajednice Bosne i Hercegovine i u svoje ime. Bošnjaci se trebaju naučiti komunicirati i poštovati jedne druge. Ne trošimo energiju u destrukciji. Držite kondiciju Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. Islamska zajednica nije konkurent Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike, već partner. Islamska zajednica se treba brinuti o vjeri, a Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike o svim onim stvarima gdje Islamska zajednica ne može, gdje nije kvalificirana da radi, nacionalno i državno.  Imami trebaju podrzati Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i uticati na održavanje kontinuiteta Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.

 

Kada me je Emir Ramić pozvao da ponovo doÄ‘em na Susrete Bošnjaka Sjeverne Amerike, htio sam se izvući, jer nije dobro svake godine dolaziti. Ali ko se može izvući kada Emir Ramić kaže da nas poziva u ime 350.000 Bošnjaka. Kada Emir kaže da zove u ime 350.000 Bošnjaka ko može ostati ravnodusan i ne doći. Mi u Bosni i Hercegovini tada mislimo da vas ima 600.000. Ja ne znam da li Emiru Ramiću iko daje nagrade, ali ja ću mu dati. Kao simbol našeg i vašeg otpora prema kulturocidu i svim drugim cidima poklanjam vam Kur’an koga smo mi čuvali u Gazu Husrev Begovoj biblioteci. Sada ga ti Emire čuvaj u Sjevernoj Americi. Emire, odakle to tolika snaga i energija. Ti više možeš napisati, nego što mi možemo pročitati. Želim ovdje i pred čitavim svijetom da ti se zahvalim što si zaustavio Darka Trifunovića u njegovom zločinaćkom širenju laži o Bošnjacima i Bosni i Hercegovini, širenju laži o zločinu agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima. Hvali ti Emire. 


Osmrtnica

Vijesti: