Podrške plemenitih

Nejra

Clan sam Kongresa Bosnjaka, a prvi moj odlazak na Kongres bio je 2005-te odrzan u Detroitu. Te godine gosp. Dzemal Hot odradivsi agilno zadatke predsjednika KBSA, iskreno je predo dalji rad u ruke gosp.Emiru Ramicu. Predao je upravo u prave ruke.

 

I Kanada i Amerika i Bosna i Hercegovina bili su ponosni na njegov rad. Pisano je i pisano o njegovim rezultatima sa pohvalama i sa imenima do gromade. U misljenja o gosp. Emiru ukomponovana je i moja izjava:Kad se zamislim i misli mi stane covjek, a u tom covjeku stoji kultura, intelekt, sigurnost, moc, sa motom- neumorni rad za Bosnu i Hercegovinu- prepoznam Emira Ramica.

 

Ne mogu, a da ne istaknem grupu clanova koji su radili uz njega: Murat Muratovic, Dzafer Kulenovic, Nerma Bajramovic, Mirsad Smajic i mnogi drugi, i sada: Haris Alibasic, Semir Djulic, Ferid Sefer, Hamdija Custovic i drugi.

 

I sta se dogadja? Podjeljen je Kongres. Zaustavljen je rad Gromade. Velika greska onih koji su to ucinili. Veliki grijeh. Duboko sam odpatila taj rascjep. I ako u teskim uslovima podmladjen KBSA pod rukovodstvom Harisa Aliobasica I uz ogromnu pomoc mnogih sjevernoamerickih Bosnjaka, a posebno: Semira Djulica, Ferida Sefera. Hamdije Custovica i drigih nastavlja tako vaznu borbu za bolje bosnjacko i bosanskohercegovacko sutra i ovdje u Kanadi i Americi i u BiH.

Nejra Edrenic

Vijesti: