Podrške plemenitih

Faruk Bajric

Ma kako to meni jednostavno izgledalo, postoji nešto inheretno kompleksno oko preuzimanja akcije u životu koja čuva mnoge od neuspjeha da postignu mnogo. Zapitajte se da li ste mogli postići više do sada u vašem životu da ste više djelovali u prošlosti? Šta vas je to zaustavilo da postignete više? Ispostavlja se da su mnogi od nas bili žrtve odugovlačenja, ili jednostavno nismo imali discipline ili hrabrosti da odlučimo djelovati u odreÄ‘eno vrijeme. Rezultat je da vrijeme prolazi, a da mi ne postignemo mnogo ili ne onoliko koliko smo mogli.

Kao muslimani bićemo pitani za sve što radimo. Naša vjera nije kompletna ako je ne slijedimo sa djelima. Postoje mnoga mjesta u Kur’anu gdje se spominje vjerovanje zajedno sa potrebom da djelujemo. Razmotrite ove kur’anske ajete:
‘Tako mi vremena – čovjek, doista, gubi, samo ne oni koji vjeruju i provjeravaju, dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje.’ Kur’an, 103: 1-3
Odvajajući vrijeme da zastanemo često, i da se preispitamo kako trošimo vrijeme, može nam pomoći da se ponovo fokusiramo, obnovimo energiju i ponovo postavimo prioritete. Stoga je vrijeme da razmislimo o ovim principima u našim djelima i ostvarenjima.

Oni kojima je njihovo vrijeme isteklo će nam reći njegovu vrijednost. Pitajte nekog starca kome je vrijeme prošlo, ili pitajte nekoga ko je bolestan i kome je ostalo još malo života. Oni bi nam rekli kako bi bili produktivni da imaju još vremena.

Kada se fokusiramo na to da budemo aktivniji i pridružimo Ramiću, to će nam pomoći da više postignemo i na taj način učinimo život ispunjenijim.

Faruk Bajric

Vijesti: