Podrške plemenitih

Povodom dodjele Povelje

Svečanoj sjednici su prisustvovali predstavnici Instituta za istraživanje genocida, Kanada I Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike.U okviru svečanosti profesoru Emiru Ramiću, Direktoru Instituta za istraživanje genocida, Kanada je na prijedlog Nučno istraživačkog vijeća Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i meÄ‘unarodnog prava, Univerziteta u Sarajevu uručena Povelja za izuzetan doprinos u istraživanju genocida i drugih oblika zločina protiv čovječnosti meÄ‘unarodnog prava i istrajnoj borbi za ljudska prava, slobode i ljudsko dostojanstvo, kao i za afirmaciju, promociju i očuvanje države Bosne i Hercegovine, te razvoju mira, humanizma i progresa u svijetu.

 

Majo Besic Bravo Emire,ti si ovo priznanje davno zaslužio!

Sabina Husejnovic-Hublic CESTITAM EMIRE .PRIZNANJE DAVNO ZASLUZENO

Una Switzerland cestitam Emir Ramic nagrada i priznanje je otislo u prave cestite bosanske ruke.

Hadzera Omerovic Iskrene cestitke!

Nezir Radoncic Imoje cestitke za tako koristan rad..gos.Emire....

Mirsada Begović Nas Emir je Heroj nase drzave Bosne i Hercegovine.Cestitam Emire na davno zasluzenom priznanju ,treba ti dodjeliti najvise drzavno ordenje RBIH.

Dzavid Ramic Cestitam rodjak svaka ti cast

Nihad Filipović ÄŒestitam g. Ramiću na zasluženom priznanju. G. Ramić je priznanje naše akademske zajednice debelo zaslužio, iako sam siguarn da priznanja nisu ono što ga pokreće, nego istina i humanistički poriv. On je nama Bošnjacima i bosancima jako dragocjen. Nisu baš česti u nas oni koji imaju i dovoljno energije i hrabrosti da otkrivaju istine koji bi neki drugi najradije da ostanu nedostupne javnosti. Istovremeno g. Ramić ima obraz i moralni ili humanistički habitus koji ga izdiže iznad prizemnog političkog interesa; jer genocid je kao kanibalizam - pošast kojoj ne bi trebalo biti mjesta u modernom globalizacijski uvezanom svijetu.... Ovo je ujedno i priznanje Institutu kojega je pokrenuo i na čijem je čelu g. Ramić. Još jednom čestitam i želim svako dobro u životu i radu.

Rasim Duric Iskrene cestitke Emire i sve najbolje u buducnosti!!!

Azra Merdzan Cestitke i puno srece za dalje!

Kuckovic Indira-Ina Cestititke od srca Emire!

Mirsad Causevic emire congrats.

Esad M. Ibisevic Moje iskrene čestitke za vaš rad i rad Instituta!

Cvrk Pargan Senada Iskrene cestititke od srca!!!!

Mela Nur Mlivo Al-Hamid Cestitam ! Drago mi je da je neko prepoznao bit zalaganja za covjecnost, humanost, ljudska prava, pravdu za BiH, pravdu za zrtve genocida itd.

Bosnjak Munir Mujezinovic Velika, velika energija trud i znanje pogotovu , uloženo i rezultati su tu. Hvala dosadašnjem direktoru Instituta za istraživanje zločina protiv čoječnosti i mÄ‘unarodnog prava, Univerziteta u Sarajevu dr. Smaji ÄŒekiću. Nastavljamo i dalje sa novim direktorom sa istim žarom za istinom ipravdom. Sreno i uz Božiju i našu pomoć.

Abid Ramiza Dautovic Talic Iskrene cestitke Emire, velika je stvar biti nagraden na putu Istine.

Mirsad Ismeta Smajic Iskrene cestitke Emiru ! Povelja je u pravim rukama ,jer je zasluzena i marljivim radom i strpljenjem odradjena.Veliko ti hvala Emire sav tvoj trud i rad za nasu BiH-a je veliko za nas i za nasu buducnost.Da ti dragi Allah podari zdravlja i sabura nastavi.Ponosni smo s'tobom.Tvoji Bosnjaci iz Toronta .

Vijesti: