Podrške plemenitih

Savjetodavno vijece

Postovani Emire,
 
Bas ste nas obradovali sa javljanjem. Nadamo se da ce hirurska intervencija proteci dobro i da cete imati brz oporavak. 
 
Posebno se zahvaljujemo na rijecima podrske radu Vijeca. Kada to dolazi od vas, nosi odredjenu vrijednost i priznanje. Hvaka jos jednom.
 
Mnogo pozdrava,
Mirzeta Hadzikadic



Postovana Mirzeta,
Postovana Ajla,
Postovana Djenita,

Na pocetku zelim se zahvaliti u ime Upravnog odbora i Medjunarodnog ekspertnog tima Instituta za istrazivanje genocida, Kanada na pozivu za prisustvo na izuzetno vaznu vasu Gala svecanost. Odmah se i izvinjavam sto ranije nisam odgovorio. Razlog je s jedne strane zelja da budem prisutan, a sa druge strane ocekovanje nalaza od ocnog hirurga u vezi buduce hirurske intervencije na ocnim misicima. Nalaz sam dobio juce i pretrage pocinju sljedece sedmice. To je razlog sto ne mogu biti na zalost prisutan.

Ovu prilku koristim mada to vec znate, da nas Institut apsolutno podrzava vas rad. Vi ste primjer kako se treba odnosti prema svojoj drzavi. Vas rad jednostavno daje snagu mnogima da ustraju u borbi za odbranu i jacanje bosanskohercegovackog interresa. Vi ste buducnost Bosne i Hercegovine. Ona moralna vertikala koja treba biti uzor mnogima u i van Bosne i Hercegovine. Kao sto znate ja sam u kontaktu sa mnogim akademskim, politickim, kulturnim i naucno istrazivackim subjektima. Misljenje njihovo je da ste vec sada uradili nevjerovatno vaznu misiju za buducnost bolje Bosne i Hercegovine. Zato vam veliko, neizmjerno hvala.

Nas Institut ce u granicama svojih materjalnih mogucnosti pomoci vas rad. Predlozio sam svim bosanskohercegovackim organizacijama u Kanadi da takodje pomognu vas rad.

Na kraju najljubaznije vas molim da u ime Instituta za istrazivanje genocida, Kanada pozdravite vase postovane goste i ako ne predstavlja neku poteskocu kazete jednu ili dvije recenice iz ovoga moga kratkog pisma o vasem izuzetno znacajnom radu.

S postovanjem,

Dr. Emir Ramic
Direktor Instituta za istrazivanje genocida, Kanada

Vijesti: