Podrške plemenitih

Plemeniti govore - Z. Komsic

Avdija Ramic, Selam, doktore Ramic,  jos jednom zelim da Vam se zahvalim za sve sto ste ucinili za akademiju koja je bila i zaista od srca sve cestitke xa organizaciju Vama i Vasim suradnicima.

Sve cestitke i pohvale pripadaju Vama doktore Emire  zajedno sa kolektivom sa kojim ste radili. Naravno bez Vas ovo ne bi bilo moguce. Hvala na povratnoj informaciji kao i prilici da bar svojom pojavom budemo dio ove predivne amosfere kao i samog dogadaja. Molimo Allaha dz.s. Da nam budete zivi i zdravi i da zajedno radimo i idemo naprijed aBd
mr.sci. Avdija Ramic

M.Brka, Aferim Emire, narodna poslovica kaze da je bolje puzati nego stajati u mjestu. Medjutim mi napravismo poveliki korak. Neko je vise zasluzan neko manje, svakoga ce Bog nagraditi proporcionalno pa cak i vise. Samo nastaviti.

Adnan Balihodzic, Hvala Emire, i cestitke najsrdacnije cijeloj ekipi. Covjeka cini ponosnim biti makar skromnim dijelom organizacije kao sto je ova.. Volio bih kada bismo slicno ostvarili za sugeriranu posjetu Dzaferovica u nekoj od sljedecih godina, mozda prilikom otvaranja planiranog konzulata ili sl., ako Bog da. Posjeta 'bijelog muslimana', nemojte me pogresno razumjeti, bi mogla imati posebno pozitivan ucinak, po raznim osnovama.

Tajib ef,Doista je posjeta predsj.Komsica Americi i Kanadi od historijske vaznosti.Najvaznija je  od posjeta bosnjackih i BiH zvanicnika. (nesto vise od 29,5 godina prije ove posjete, rahmetli Izetbegovic je, kao predsjednik SDA  (samo 2 mjeseca prije nego je postao i prvi predsjednik samostalne BiH), bio u posjeti Bosnjacima ovog regiona, sto je, takodjer, dogadjaj koji ce ostati kao neizbrisiv u historiji ovog dijela nase dijaspore. Ociito je da je ova posjeta naseg predsjednika dobro iskoristena, sto ce prakticni rezultati, ako Bog da, ubrzo potvrditi. Svima koji su ovome doprinijeli, na celu s tobom, prof. Ramicu, pripadaju sve pohvale. Ne znam kako je tim koji na ovom radio uspio sve iznijeti, ali znam da je bilo jos puno volontera, spremnih da se ukljuce i pomognu.


Ismail ef. Fetic, Cestitke profesore Ramic na priznanju koje ti je dao predsjedavjuci Predsjednistva BiH Zeljko Komsic. Potpuno zasluzeno.

Vijesti: