Podrške plemenitih

Plemeniti govore

Sukrija Meholjic: Cijenjeni prof Ramic, Jos jednom iskrene cestitke na velikom priznanju "Povelja Zlatna Ahdnama". Znam da to sto radite ne cinite da bi bili nagradjeni, ali smatram da ovo Veliko Priznanje ipak daje poseban relaks Vasoj dobroj dusi, sirom otvara vrata satisfakciji Vasem visedecenijskom neumornom stvaralastvu i postaje svjetionik na putu ka novim uspjesima. Aferim.

Sanel: Trebamo svi i uvijek se sjecati ovog dana i svaki put ga dostojno obiljeziti... Svako na svoj nacin i mogucnost.
Poznat nam je vaš rad i svaka cast vam na tome, samo tako naprijed...
Mahsuz selam iz Zagreba

Berzat Ihtimani: Bajram mubarek olsun postovanji profesore Akademice Emir Ramic,veliki Zlatni Ljiljane borcu koji juce, danas i ako Bog da uvjek se borio da zlocinci se kazne a dobrota pobjedi. Veliko postovanje i molim dragog Boga da vam ojaca zdravlje ,iman ,znanje da izdrzite u borbi za sirenje dobra medju ljidima i istrazivanja, pronalazenja i otklanjana zla. Veliki selam. Srdacan pozdrav Berzat Ihtimani bosnjak iz Gore Prizrena Istocne Bosne gde je Zmaj od Bosne sa Bosnjacima drugi put pobjedio turke u zastiti Bosnjaka Istocne Bosne od Genocida do Kosova.


Esad Kopić Osmanović: ZAMISLITE, mi imamo VELIKANA Bosne i Hercegovine u "mirnodopskom vremenu", a za njega ne znaju njegovi Prijedorčani, ne znaju ga Bošnjaci, ne znaju za njega Bosanci-Hercegovci, a mrze ga sve GENOCIDNE UDRUGE SVIJETA!
No, gospodin Emir ima nekoliko PRIJATELJA! Ima svoju Bosnu i Kanadu! Kanada je POSEBAN prijatelj Bosne i Hercegovine, a ta prijateljstva se dešavaju zato što POJEDINCI dignu glas, uzmu stvar u svoje ruke, napišu projekat i počnu sa tim projektom ići od čovjeka do čovjeka, nazivati stotine, hiljade ljudi.....To je u Kanadi učinio naš JEDINSTVENI Emir. Tako je Emir našao nekoliko časnih ljudi u parlamentu i vladi Kanade, a onda se desio ni manje ni više nego INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA! Za našeg Emira ništa nije nemoguće. ZAMISLITE, ÄŒAK JE NATJERAO NEKE I U BOSNI DA POÄŒNU MISLITI I CIJENITI TAKO UÄŒINKOVITE LJUDE I PRIJATELJE Bosne i Hercegovine i graÄ‘ane BiH.
Veliko HVALA Emire!
Veliko HVALA KANADA!
Veliko HVALA Dr. David Pettigrew.
Veliko HVALA i udruženju BiH-Turska za brigu o ljudima koji čine čuda.


Munira Baksic: Kada nas covjek ,bilo gdje da krene, ponese Bosnu u dusi, onda mu nista nije tesko uciniti za nju,za nasu roditeljicu,za rodnu grudu. Naravno, samo ako je ,iskljucivo,ponese u dusi i srcu. Kanada je dokazala i pokazala,da je provjereni prijatelj Bosne,za razliku od mnogih drugih koji to cine deklarativno.

David Pettigrew ... thank you Emir for posting this announcement...my gratitude to the Bosnian-Turkish Friendship Association "Bosfor" for this recognition...which is a great honor for me .... and thank you for your leadership...
.
Senad Kahrimanovic: Nagrada u prave ruke i zaslužena - čestitam Emire.

Sukrija Meholjic: Iskrene cestitke na velikim i dobro zasluzenim priznanjima prof. dr. David Pettigrew i prof. dr. Emir Ramic.

Becirevic Zijad: Velika priznanja velikom covjeku za velika djela. Cestite Emiru i familiji koja ga po drzava.

Muriz Mešić is at Memorijalni Centar Potocari : Nevolja na vidjelo iznese i nešto dobroga IznenaÄ‘uje šutnja pojedinih bosanskih i(li) bošnjačkih instituta za istraživanje genocida ili nevladinih organizacija koje djeluju i (kao) rade u SAD-u, a neki od njih su i u Chicagu, na sve ove nesrtaje na sudskim putem utvrÄ‘ene istine o genocidu u Srebrenici i agresiji na našu zemlju. Koliko mi je poznato, niko od njih se javno ne oglašava, ali se zato redovno javno pojavljuju na svim dogaÄ‘ajima našeg naroda i naše zajednice. Cilj ovakvih napada i jeste da nas se nauči da šutimo, pa onda šutnja ovih kazuje dosta toga o njima samima...S druge strane, pohvale Institutu za istraživanje genocida iz Kanade na čelu sa dr. Emir Ramic i Generalnom konzulu BiH u Chicagu koji su reagovali na pravovremen i ispravan način.
Narode moj, četvere oči otvorite...
Stop negiranju genocida!

Vijesti: