Podrške plemenitih

Plemeniti govore

Esad Kopić Osmanović
Sve pohvale i za vaš rad (jer ga pratim), ali u ovakvim temama je Emir Ramic nezaobilazno ime! Isto tako, kad već radite te video konferencije, upravo je bitno da možda Emir i Alen Kalajdzija budu dio svake tene. Zašto? Zato što za Emira mora znati svaka osoba (Bošnjakinja-Bošnjak) u svijetu koji rade bilo šta u smislu boljitka za BiH, a Alen u svakoj temi kao predsjednik INSTITUTA ZA BOSANSKI JEZIK svima može biti od koristi za uvezivanje raznih programa.
Svaka osoba koja se bavi bilo kojim poslom u inostranstvu, a svojim aktivnostima naglašava porijeklo i interes BiH, mora od sad dobro razlikovati BOSANSKI JEZIK od "miješanog" bosanskog jezika.
Pošto sam i sam vrlo aktivan sa nekim projektima i uvezivanjem našeg iseljeništva, znam da je ovo neophodno što radite vi, Emir i Alen.
Za osobe koje jesu direktori odreÄ‘enih instituta, a veliki su patriot i željni svake zdrave suradnje, moramo ih poštivati i upoznavati svijet sa njima, jer oni su i svjetlo i ogledalo Bošnjaka. Skromni su i ne nude se sami kao većina. Zato o njima mi moramo pričati.


Osmrtnicama ba

Vijesti: