Podrške plemenitih

Plemeniti govore

Mirsada Bešić
Aferim vam bilo Emire istina je jedna.

Emira Ramic
Hvala Kanadi, hvala gradu Hamilton. Posebno hvala INSTITUTU ZA ISTRAZIVANJE GENOCIDA KANADA i tebi EMIRE, koji si najbitniji clan cijele te price u Kanadi.Tvoj dugogodisnji rad i trud koji cinis za svoju drzavu je od velike vaznosti za drzavu Bosnu Hercegovinu. RESPEKT prije svega tebi i ostalima koji su uz tebe.

Esad Kopić Osmanović
Hvala svim članovima parlamenta, vlade, gradonačelnicima gradova, Kanade, za čestitke
 i ukupnu potporu INSTITUTU ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA i direktoru istoga, gospodinu Emiru Ramić. Posebno hvala Emir Ramic za ukupnu mobilitaciju svih institucija i pojedinaca za konačan uspjeh bih inicijativa i domovine Bosne i Hercegovine.

Esad Kopić Osmanović
Zdravo nam bio Emire Ramic, AMBASADORE Bosne i Hercegovine sa svojim najmilijim baš tako kako piše "POWER



Emina Konjufca
Emire hvala Ti , za sve što činiš za Bosnu ,,,Ja živim u prištini a iz Bosne sam iuvijek se borim kad je u pitanju Bosna i ako sam više od 60 gd. na kosovu ja sa svojom djecom govorim mojim lijepim jezikom pa prema tome poštujem njihovo što je za pošovat a svoje čuvam i nedam još jednom veliko hvala .

Džavid Begović
Happy Independence Day of Bosnia and Herzegovina!
Let's change the constitution of Bosnia and Herzegovina!
(Snimak koji je poslao akademik Emir Ramić, predsjednik IGC, Kanada)

Esad Kopić Osmanović
Hvala svim članovima parlamenta, vlade, gradonačelnicima gradova, Kanade, za čestitke
 i ukupnu potporu INSTITUTU ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA i direktoru istoga, gospodinu Emiru Ramić. Posebno hvala Emir Ramic za ukupnu mobilitaciju svih institucija i pojedinaca za konačan uspjeh bih inicijativa i domovine Bosne i Hercegovine.


Udruženje Bošnjaka Logoraša Odense
Gost jučerašnjeg radijskog programa jeste bio akademik prof.dr. Emir Ramic, Hamilton University, Ontario, Canada.
Naše UBLO-udruženje izražava veliko zadovoljstvo što je učestvovalo u posredovanju radijskog gostovanja direktora priznate naučne ustanove Instituta za istraživanje genocida u Kanadi (IGK).
UBLO / UDRUŽENJE BOŠNJAKA LOGORAŠA ODENSE
‘DA SE NE ZABORAVI, DA SE NE PONOVI’

Esad Kopić Osmanović
"Možda" nije sramota do sad ne znati ko je Emir Ramic, ali jest sramota ne učiti o Agresiji i GENOCIDU, a učenjem i informiranjem morate se sresti sa ovim imenom.
Mogu mnogi kukati na političare, institucije, meÄ‘unarodnu zajednicu, ali da IZBJEGAVATE čitati i komentirati o GENOCIDU, podržavati javno svim srcem Emira i njegov rad, eh to nek vam je svima na dušu bez obzira koliko "visoko" mišljenje imali o sebi.
Moj naklon Emire i svaku "nagradu" koju dobiješ je logičan slijed, ali svakako i veliko HVALA svima koji te iskreno cijene.

Mensur Graca
Upravo sam bez ikakvih problema prebacio donaciju na racun Instituta za istrazivanje Genocida Kanada a to nije bilo moguce prije par dana jer im je stranica bila napadnuta/hakirana. IGK na celu sa Emirom Ramicem je sasvim sigurno nasa najbolje organizovana organizacija u dijaspori koja radi odlicne stvari za BiH i sve nas, zato ih ne smijemo ostaviti same u velikim projektima koje rade. Pokazimo im da nisu sami. Svaka donacija pa i ona najmanja se zove donacija i ona pokazuje da ste uz Institut i da podrzavate sve sto oni rade a to je naravno veliki podstrek aktivistima iz IGK. Doniranje ide preko ovog linka ispod a uzima 5-10 minuta. Mozda sam malo dosadan sa ovim apelom ali imam vrlo jaku zelju da u velikim projektima BH dijaspora bude zajedno jer je to put koji garantuje uspjeh. Danas pomazemo Institut za istrazivanje Genocida Kanada, sutra ce to biti FK Velez iz Mostara ili neki projekat negdje u Krajini. Bitno je da smo zajedno, drugog puta nema. Hvala u naprijed onim koji odvoje 5-10 minuta za IGK , nase zajednicko dobro.
Za desetak dana imat cemo izvjestaj iz Instituta o tome koliko je bilo uplata.

Mensur Graca
Vazno! Vazno! Vazno!
Upravo sam dobio info da je zvanicna web stranica Instituta za istrazivanje Genocida Kanada hakovana poslije ove moje objave(prije nekoliko dana) i da se donacije nisu mogle uplatiti preko iste. licno sam dobio nekoliko poruka od nasih ljudi koji nisu mogli uplatiti novac jer je postojao neki problem. Juce sam informisao o tome ljude u IGK i dobio info da ce mi javiti u cemu je problem. Danas stize info o hakiranju stranice vjerovatno da bi se sprijecile uplate donacija. Sada je sve OK i mozete izvrsiti uplate bez problema. Ko bi mogao biti haker nije tesko zakljuciti.
APEL, MOLBA, AKCIJA ili nazovite kako hocete.
Evo jedna molba/apel koji upucujemo nasim ljudima koji zive van BiH a koji zele da pomognu rad Instituta za istrazivanje Genocida Kanada. U toku je akcija u Danskoj kojom zelimo pomoci rad Instituta za istrazivanje Genocida Kanada ali bi jako voljeli da se ideja prosiri globalno te da se u ovu akciju ukljuci citava dijaspora. Koliko je bitan rad ovog instituta nije potrebno naglasavati a za njihove uspjehe smo vac culi nebrojeno puta. Ovaj institut trenutno radi na jednom veoma vaznom projektu za BiH koji se moze nazvati projekat svih projekata.Zbog toga je potrebna nasa podrska i ne sumnjam da je nece biti. Na ovom linku ispod imate mogucnost da za 5 minuta zavrsite uplatu odnosno donirate onoliko koliko zelite. Svaka pa i ona najmanja donacija je ipak donacija i ona ce pomoci rad instituta. Zamolio bih prije svega nas iz DK ali i iz ostalih zemalja da se odazovemo na ovaj apel za pomoc. Veoma cesto potrosimo dosta novca na neke nebitne stvari a rad ovog instituta je vrlo bitan. Zato ih treba pomoci/podrzati. Oni rade za nas sve , rade za istinu, pravdu, za Bosnu i Hercegovinu. Danas smo imali cast da u direktnom programu BH radija Odense cujemo iz prve ruke sve o radu ovog instituta licno od Emira Ramica koji je prvi covjek instituta. Poslije ove emisije odlucili smo se na pokretanje ove akcije/apela jer jednostavno ne zelimo da budemo samo posmatraci, zelimo biti sudionici i dio ovog velikog projekta o kojem ce se jos cuti.
Hvala puno ako odlucite donacijom pomoci rad instituta.
Hajmo dijasporo da poguramo Emira Ramica i Institut za istrazivanje Genocida Kanada, koliko ko moze a mozemo sigurno puno.


Osmrtnicama ba

Vijesti: