Podrške plemenitih

S Porcic

Emire, hvala ti!

 

Po prvi put na američkom kontinentu Bošnjaci kroz rad KBSA osjećaju da imaju jednu organizaciju koja je probudila njihova politička osjećanja, i da imaju nekog ko će u njihovo ime znati djelovati, u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Nema sumnje, da je po dolasku profesora Emira Ramića na mjesto predsjednika UO KBSA, tog autentičnog Bosanskog ljiljana koji je KBSA isprofilirao u vodeći bošnjački politički subjekt uopšte, njegova ostavka ne može i neće umanjiti njegov rejting, a ostali članovi, za očekivati je, da će nastaviti njegovim putem. Kongres sa prof. Ramićem na čelu, vrlo brzo je zavrijedio pažnju na desetine hiljada Bošnjaka širom Sjeverne Amerike i domovine.

 

Posebna snaga i hrabrost, te način djelovanja KBSA osjećala se na odbrani političkih interesa naše domovine BiH, kada je u pitanju odbrana našeg teritorijalnog integriteta i ljudskih prava svih graÄ‘ana BiH, proganjanja ratnih zločinaca i izvoÄ‘enje pred lice pravde, povratak raseljenih, implementacija Dejtonskog sporazuma, dvojno državljanstvo itd. Ogroman broj pravovremeno upućenih pisama najvišim svjetskim organizacijama i eminentnim dužnosnicima, kao i domaćim političkim liderima, potvrÄ‘uje da se KBSA želi ravnopravno nositi sa svim problemima i biti ravnopravan subjekt u rješavanju istih.

 

Naravno, da je ovo zasluga svih oni koji su prošli kroz rad Kongresa i to niko ne želi zanemariti, ali potrebno je reći i to da je gospodin Emir Ramić otvorio novu stranicu u radu KBSA u posljednjih šest godina, i da je upravo on taj zbog kojeg hiljade nas svakodnevno otvaramo web stranicu Bošnjaci.net i tražimo nešto novo u radu Kongresa.

 

Koristim priliku da spomenem velikog humanistu i patriotu gospodina Esada Krcića i kompletnu ureÄ‘ivačku ekipu Bošnjaci.net, koji rade neprocjenjiv posao za dobro svih nas. Za pohvaliti je saradnju Kongresa sa Bošnjaci.net, jer su uspjeli mobilizirati veliki broj iskrenih patriota i sa svakim od nas svakodnevno razmijeniti na desetine poruka.

 

Grandiozan šestogodišnji angažman gospodina Emira Ramića na mjestu predsjednika KBSA ostavio je dubok trag i pečat ali i poruku budućim članovima UO KBSA kako se treba boriti za svoju rodnu grudu i interes svih nas. I nakon svega, šta reći, nego dragi naš Emire, veliko Ti hvala za sve ono što si uradio za dobro svog naroda, želimo tebi i tvojoj familiji dobro zdravlje i sreću, te da nam se dobro odmoriš. Veliko hvala i svim ostalim članovima UO KBSA uz obavezu da nastavite još jače i sigurnije, a znamo da to možete.

 

Pregledavajući na desetine E-mail poruka upućene prof. Ramiću kao podrška i žaljenje zbog ostavke koja je već prošlost, moramo razumjeti da je to uraÄ‘eno teška srca, ali i reći: "Gospodine Ramiću, sve ono što si uradio i put kojim si išao kroz KBSA nemaš pravo prekinuti, nemaš pravo zaustaviti svoju i našu zajedničku borbu za dobro svih nas, jer sasvim je sigurno da ti to historija neće oprostiti. Tvoja je moralna obaveza da energiju, hrabrost i znanje i dalje staviš u funkciju KBSA i domovine BiH. Sve ovo trebaš primiti samo kao loš san. Poznavajući te kao velikog patriotu i dobru dušu, znamo da ćeš se kao i uvijek izdignuti iznad ove situacije, i da ćeš djelovanje radne grupe i njihovih mentora shvatiti kao njihovu slabost i ljudski im halaliti, jer su i mnogi od njih uradili velike stvari za koje takoÄ‘er imamo izuzetan respekt. 

Vijesti: