Podrške plemenitih

Zašto je morao otići Emir Ramić i šta poslije njega?

 

Autor, Goran Kapetanović

 

Kanadaski i američki  faktori su bili 'zatečeni' onim što im je pisao Emir Ramić u ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, prve bošnjačke organizovane snage koja je progovorila kako o duhovnom i nacionalnom, tako i o državotvornom i teritorijalnom kod Bošnjaka. Prvi put u historiji Bošnjaka na prostorima Sjeverne Amerike, ali i šire neko {Emir Ramić} se usudio govoriti direktno, sistematično, bošnajčki drsko i bosanskohercegovački izazovno. Vaša je laž, nasa je istina, vi ste zaštitili i štitite organiziranu, kriminalnu teroritisčku, genocidnu organizaciju Republiku Srpsku, nastalu na izvorima agresije na Bosnu i Hercegovinu i zločina genocide nad Bošnjacima, koja sada ima svoje sjedište i u Kanadi i SAD, pisao je Emir Ramić. Zato ste perfidno i direkto odgovorne za uništenje države Bosne i Hercegovine i bošnjački pogrom. Ovako jasan govor i pisanje sigurno smeta zaštitnicima genocidne tvorevine. Emir Ramić je zato morao otići. Nepatriotska, Bosanski/Bošnjački nacionalno-državotvorno-teritorijalno neosvjšÄ‡ena i nedorasla sjeverno američka dijaspora, posebno onaj dio koji se predstavlja kao 'urbana' klasa je vrlo podložna 'izazovima boljeg života', samoživa, sebična, površna, prevrtljiva. Zajedno, gore pomenuti faktori, a vjerojatno i drugi, nisu promakli 'državnim stručnjacima'  i dali im 'prozor' za razbijanje jezgra i izvora  'novog' bošnajčki drskog i bosasnkohercegovački izazovnog govora/pisanja, prije svega oličenog u Emiru Ramiću i Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike. Kraj 2007/početak 2008 bio 'njjihov' početak rada na razbijanju, a neke od  kapi koje su im prelile čašu bi mogle biti:

- 'Poštansko' pismo Kanadskim FAIT strukturama u kojima Emir Ramić u ime Kongresa direktno optužuje Kanadu za ugrožavanje suvereniteta države Bosne i Hercegovine, jer priznaje poštanske markice paradržave Republike Srpske,

- Prva akcija prema Evropskoj Uniji, Darko  Trifunović -EU Policija - koja nije 'dobro' primljena u tim EU još gorim strukturama  koja je onda poslala povratnu 'poruku' prema Kanada/US strukturama: razbijte ih,

- Višegodišnja borba Emira Ramića protiv kanadaskog generala Luisa Mekenzia, borba na generalovom terenu, koju bi se malo ko usudio voditi,

- Jasno pokazivanje da neće biti prihvačena sramotna  'presuda' MeÄ‘unarodnog suda pravde i sakrivanje dokumentacije Vrhovnog Savjeta Odbrane Srbije i 'sudijske igre' kako u MeÄ‘unarodnom sudu pravde, tako i u MeÄ‘unarodnom krivičnom tribunalu 'sudijskim komorama', tj, UK-FRa-Rusija-US-Nizozemska zločinačke 'igre' , tj da će se raditi na prikupljanju materijal za reviziju,

- Da se neće prihavtiti 'svi su krivi', 'graÄ‘anski rat', 'pomirite se, zaboravite prošlost', 'Bosnian Muslims', 'Bosna vještačka tvorevina, tek od 1995 '  itd., već da će uvijek biti: agresija, na državu Republiku Bosnu i Hercegovinu, sa združenim, organizovanim, smišljenim genocidnim planom ubistva Bošnjaka kao nacije na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine, da je jedini valjani, validni Ustav Republike Bosne i Hercegovine i sastav i kompozicija prije agresije,

- Bošnjaci; pomirenje, ali tek poslije njihovog suočavanja sa onim što su učinili i pravde/kazne/njihovog zločina itd.

Emir Ramić se perom suprostavio njihovim močnim mašinerijama ne igrajuće se  na 'njihovom terenu' i po 'njihovim pravilima'.

Emir Ramić je upotrebio snagu interneta za plasman bošnjačkih mozgova i ideja u cilju  širenja, jačanja idejnog, mentalnog i duhovnog - u glavama i dušama bošnjačkih masa - u vezi produkcije nacionalnog-državotvornog-teritorijalnog kod Bošnjaka.

Emir Ramić je pokušao u datim, kritičnim momentima kao što su izbori, popis, referendum, u Bosni i Hercegovini ugroziti Republiku Srpsku, proklamujući značaj povratka u manji entitet, značaj glasanju u manjem entitetu, značaj očuvanja pokretne i nepokretne imovine u manjem entitetu.

Emir Ramić je bio na tragu mobilizacije bošnjačkog fronta na sasvim novim odnosima i sa sasvim novom bošnjačkom motivacijom sa ciljem jačanja nacionalnog, državotvorenog, teritorijalnog fitovanja Bošnjaka u jedinstvenoj, suverenoj, nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini i otvorenom, slobodnom, civilnom društvo. To je po meni mogla biti nova bošnjačka nacionalna strategija kojoj je cilj bio spriječavanje rasturanja Bošnjaka u i van Bosne Hercegovine i njihovo grupisanje ka jačanju njihovog nacionalnog u okvirima Republike Bosne i Hercegovine.

Emir Ramić je bio na tragu okupljanja bošnjačkog patriotizma, ali i bošnjačkog intelektualnog, akademskog i novinarskog subjekta.

Emir Ramić je angažirao najbolje prijatelje Bosne i Hercegovine, posebno u oblasti meÄ‘unarodnog prava za interese Bosne i Bošnjaka sa jasnom porukom da se rezultati agresije i genocida neće  priznati kako u  u Bošnjačkim i Bosasnkohercegovačkim patriotskim glavama i srcima, tako i u svijetskim glavama i srcima, te   da će se bošnjačka djeca tako odgajati.

 

Na djelu je izdaja jakog Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike inicirana zajedničkim snagama u Bosni i Hercegovini, SAD i Kanadi sa ciljem preuzimanja Kongresa od strane nepismenih poslušnika. Osim toga cilj je samo-uništavanje i gubljenje snaga, sredstava, itd, ono malo što je ostalo intelektualne snage, utrošiti na puć u Cikagu i slične idiotizme - oni hoće da se naši najbolji bave i gube na besmislenom terenu.

Vijesti: