Podrške plemenitih

Salih Brkic

Bosnjaci Amerike i Kanade dostojno obiljezili 22. godisnjicu genocida u Srebrenici

RANE SREBRENICE NE PRESTAJU BOLJETI

Velikim komemorativnim skupom u Muzeju holokausta u Richmondu, promocijom knjige prof. dr. Smaila Cekica i usvajanjem Povelje o kulturi sjecanja na zrtve genocida u BiH, obiljezena je 22. godisnjica genocida u Srebrenici, a organizatori su bili Kongres Bosnjaka Sjecerne Amerike i Institut za istrazivanje genocida Kanada. Ponosan sam sto sam bio meÄ‘u ucesnicima ove komemoracije govoreci na tribini uz projekciju slika i mojih dokumentarnih filmova, a tako je prethodno bilo i u Dzematu BECO u Portlandu. 
Veoma mnogo mi znace ocjene NJ.E. ambasadora BiH u SAD Harisa Hrle, zatim akademika prof.dr. Emira Ramica , predsjednika KBSA Eldina Elezovica,prof. dr. Ive Komsica, Senadina Lavica i Harisa Alibasica, Mire Lazovica kao i svih drugih ucesnika i prisutnih u dvorani, ali i Bosnjaka u Portlandu, da je ono sto radim u borbi za istinu i pravdu za zrtve genocida veoma vrijedno za istinu u izucavanju proslosti u nasoj domovini BiH. Posebno su znacile cestitke i u Portlandu i Richmondu prezivjelih zrtava genocida u Srebrenici, ali i Prijedoru i Kozarcu. 
Motiv vise da istrajem na ovom zadatku i projektu ocuvanja 
moje foto i video arhive daju i priznanja koja su mi dodijeljena u 
Richmondu i Portlandu. Hvala i mojim domacinima Abdulahu ef. Polovini , Adisu Trnjaninu i Mustafi Sacirovicu u Portlandu, zatim Mirzetu Mujcicu, Daliji Salkicu i Kemalu Delicu i drugim u Richmondu. Svi oni porucuju - rane Srebrenice ne prestaju da bole !

Vijesti: