Podrške plemenitih

Pismo UN

Poslije intenzivnog rada više od godinu dana sa istaknutim svjetskim ekspertima meÄ‘unarodnog prava, američkim i kanadskim advokatima, tužiteljima Krivičnog tribunal u Hagu i istaknutim aktivistima ljudskih prava i sloboda, u ime Instituta za istraživanje genocida Kanada napisao sam draft pisma liderima Ujedinjenih nacija.
U Sjevernoj Americi udružena antibosanska koalicja ima osnovni cilj predstaviti bosanskohercegovački entitet Republika Srpska kao državotvornu kategoriju. Imajući u vidi sve izražejniju ofanzivu antibosanske koalicije smatramo potrebnim da zajedničkim snagama odbranimo i ojačamo državno pravni, politički, historijski kontinuitet države Bosne i Hercegovine. 

Ovo pismo i akcija koja ce uslijediti na bazi pisma je poslije usvojene dvije rezolucije o genocidu u Srebrenici u parlamentu Kanade, peticije za krivicno sankcionisanje negatora genocida, podizanja spomenika zrtvama genocida u Windsoru, otvaranja stalne izlozbe o genocidu u Srebrenici u Kanadskom muzeju za ljudska prava, izucavanju genocida u kandskim skolama, najznacajnija akcija. O nasoj akciji su upoznati clanovi Predsjednistva BiH Komsic i Dzaferovic.
Vasi prijedlozi su dobro dosli. 
S poštovanjem
Dr. Emir Ramić

Vijesti: