Podrške plemenitih

Plemeniti govore

Esad Kopić Osmanović Šta bi Bosna da te nije gospodine Emir Ramić?!
To što vi radite u "miru", uz bok je onome što su GAZIJE I ŠEHIDI činili u vrijeme agresije na Bosnu! Hvala IGK, hvala Kanadi, a posebno vama. Svevišnji vas obdario dobrim zdravljem.


Esad Kopić Osmanović
Evo koliko je i zašto je važan INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA i direktor instituta Emir Ramić.
Važan je, jer svojim dokaznim autorotetom ARGUMENTIRANO i UÄŒINKOVITO vrši pritisak, odnosno utiče na razne institucije u svijetu da se NIJEDAN GENOCID NE SMIJE POSPREMATI U LADICE, nego da se mora procesuirati i pojedinac, i grupa, a posebno politika neke države!
" Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) osudio je čin akademskog centra za istraživanje ratnih zločina Univerziteta Viktoria u Australiji, jer su iz nastavnog procesa uklonili činjenice o genocidu u Bosni i Hercegovini.
U pismu koje je potpisao direktor IGK-a Emir Ramić navodi se da su dobili informaciju da je uklonjen sadržaj iz jedne od studentskih klasa u vezi sa genocidom, ratnim zločinima i dehumanizacijom Bošnjaka tokom kampanje agresije i genocida koje su srpske vojne i policijske snage izvršile u Bosni i Hercegovini......



Esad Kopić Osmanović Bez zdrave institucije koja štiti pravo i na bilo koji način zakone, ustav, granice, demokraciju BiH, teško je očekivati da će i "neko drugi" sam to činiti za BiH. Stoga ovo pismo IGK je svjetlo nade i vjere u pravdu u BiH kao i svijetu. Veliko HVALA IGK, veliko HVALA KANADA.
Esad Kopić Osmanović Ma to je nečuveno da grad Sarajevo u kojeg se svi zaklinjemo dodjeljuje nekakve časti Breni i drugim POGANIMA, a ne vode računa o heroinama i herojima grada iz najtešeg vremena. Baš kako ti reče Emire, DOK NE DOĐU NOVA VREMENA I BOLJI LJUDI, MORAT ĆEMO SAMO MI BAREM NA OVAJ NAÄŒIN ODAVATI POÄŒAST I ÄŒUVATI SJEĆANJA NA NJIH.
Mensura Lejlic HVALA DR RAMIC ZA OVAJ CLANAK ALAH TE NAGRADIO.
Mirza Zelenjakovic Zahvaljujem gosp.Ramicu na podsjecanje na ovako divne ljude.Sjecam se tog tuznog momenta ne znajuci da je to samo pocetak zla.

Esad Kopić Osmanović Istinskom Bošnjaku je čast poput Dina. Zato je Bosna i Hercegovina vječna, jer duh Bosne brani istinu! To dokazuje i Vjećnica koja je često oslikana raznim motivima ljubavi, podrške, sjećanja..... To dokazuješ i ti Ramic Emir. Ni tebe kao ni Bosnu mnoga zlodjela nad Bosnom i bosanskim narodom (pogotovo bošnjačkim) ne mijenjaju, ne čine te čovjekom koji mrzi. Hvala Sarajevo. Hvala Emire.

Esad Kopić Osmanović
·
1.000 000 srcaza tu divnu ženu humanosti. Da ne pišem dalje, vjerujem da se moja zahvalnost osjeća i prepoznaje. Hvala INSTITUTU ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA i tebi Emir Ramić.
Dragi prijatelji, dragi Bošnjaci u svijetu, a posebno u Hrvatskoj, ako se sjećate upravo je nedavno ovaj institut u svoj tim primio i Bermina Meškića iz Zagreba.
Pokažimo  podršku INSTITUTU, zahvalnost direktoru instituta Emir Ramic i respect prema državi Kanadi.
Odnosno jačajmo veze ISTINE I PRIJATELJSTVA!

Esad Kopić Osmanović
Dragi i poštovani prijatelji, ova naslovna slika je u svrhu odavanja poštovanja ovoj VELIKOJ INSTITUCIJI, PARLAMENTU I VLADI KANADE.
Ova naslovna slika je informacija za sve dobročinitelje, prijatelje Bosne i Hercegovine, dobronamjerne ljude da upoznate dosadašnji rad i učinak ovog nevjerojatno učinkovitog tima u Kanadi, ali i šire, jer kako napisah, oni su sad velika svjetska institucija.
Puno detalja sami možete pronaći i pročitati.
Moje iskreno mišljenje je da bi mnogi, mnogi barem na 7 dana trebali staviti kao svoju naslovnu ili profilnu, jer moramo se učiti BITI ZAHVALNI ONIMA KOJI NAS VOLE I ONIMA KOJI SE ŽRTVUJU ZA BOLJE DANAS I SUTRA, A DA SE NE ZABORAVI ONO JUÄŒE.
Hvala.

Esad Kopić Osmanović
MORAMO SHVATITI, DA ZA NJIH GENOCID NIJE ZAVRŠEN, JER ŽIVI DIŽU SPOMENIKE RATNIM ZLOÄŒINCIMA I ZLOÄŒINIMA, A NE OVOJ DJECI!
Jedino ih naša svijest i savjest, hrabrost i zajedništvo može spriječiti da to više nikad i ne pomisle ponovit!
MORAMO SVAKOM NEPRIJATELJU BOSNE SLOMITI UM KOJI GOD RAZMIŠLJA DA TO MOGU PONOVITI!
Duše ubijene djece u genocidu u Prijedoru su našim dušama i sjećanjima.
Ubistvo prijedorske djece je pobjeda nečovječnosti u gradu koji je u agresiji i genocidu dehumaniziran. Spomenik ubijenoj djeci je najbolji korak za ponovnu humanizaciju Prijedora. Svaka srpska majka u Prijedoru treba da se pita da li zaista želi da živi u gradu koji negira zločin nad djecom, gradu koji zabranjuje sjećanje na ubijenu djecu, gradu koji je ostao bez dječije radosti, gradu punom dječije, majčine suze.

Zećir Ramčilović
Hrabri i moralni autoritet Švedske i svijeta bivša nobelovka Christina Doctare, koja je vratila Nobelovu nagradu za mir zbog dodjele Nobelove nagrade negatoru genocida u Srebrenici i BiH Peteru Handkeu, postala je članica Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada.
ÄŒast mi je što sam dio Institute For Research Of Genocide Canada (IGC) u društvu sa najreprezentativnijim borcima za pravdu, slobodu i ljudska prava, koji predvodi akademik Emir Ramic.

Vijesti: