Podrške plemenitih

Plemeniti istrazuju

Pratim već dugo Vaš rad i drago mi je što ste tamo u Kanadi uspjeli da na pravi način predočite srebrenički genocid. Mi u Švicarskoj se i dandanas borimo s vjetrenjačama, malo nas je angažovanih na tom polju. Većina mlatimo praznu slamu tamo  gdje nas niko ne čuje. Tako da mi u Švicarskoj nažalost nemamo dovoljno uticajnih ljudi poput Vas pa nam se dešavaju ovakvi neoprostivi propusti. A ima nas makar 30 hiljada, djeca roÄ‘ena ovdje ili došla sasvim malehna, svo školovanje im bilo na francuskom.
Koristim priliku da Vam pošaljem svoju knjigu u PDF-u, (izašla 2009 na bosanskom a 2010 na francuskom - "Vivre et mourir pour Srebrenica"- edition Riveneuve Paris); Esad krcić objavljivao nekoliko isječaka na sajtu pošto je knjiga objavljena u Sarajevu.
Mihrija Feković Kulović (Mika)
Suad Kurtćehajić
Pravna mogućnost dobijanja pozitivnog Savjetodavnog mišljenja od strane najvećeg Suda na planeti MeÄ‘unarodnog suda pravde na pitanje da li RS kao tvorevina koja ima presuÄ‘en genocid treba biti ukinuta izazvala je veliku zainteresovanost graÄ‘ana što se vidi po velikom broju pregleda ove ideje kako na portalima tako i na elektronskim medijima. Vjerujem da je ogroman broj graÄ‘ana upoznao osnove ove ideje u direktnom gledanju Centralnog dnevnika Face Tv Senada Hadžifejzovića. A dokaz tome je da je intervju sa mnom o ovoj ideji za nekoliko dana prešao brojku gledanosti od 100.000 na youtube. Jedan eminentni profesor medjunarodnog prava iz Kanade sa kojim je naš akademik dr. Emir Ramić razgovarao rekao mu je da su šanse da se dobije pozitivno mišljenje Suda u Hagu 100%.

Vijesti: