Podrške plemenitih

Plemeniti istrazuju

Hvala na saopštenju, Emire.
Podrška reisul-uleme Kavazovića. Mnogo znači. Drago mi je isto da je Kanadska vlada reagirala i da će poduzeti aktivne mjere da suzbije buduće prijetnje.
Denis Suljić


Obnašajući dužnost direktora Institituta za istraživanje zločina genocida Kanada, dr. Ramić je cjelokupan svoj intelelektulani kapacitet stavio na raspolaganje državi i svom narodu. Institut za istraživanje zločina genocida u svom dosadašnjem radu izrastao je u ozbiljnu i prepoznatljivu naučnu instituciju, koja sa doktorom Emirom Ramićem na čelu neumorno traga za istinom i pravdom, pružanju pomoći onima koji su preživjeli genocid i koji su u protekloj agresiji izgubili svoje najmilije. Preko 200 hiljada ubijenih Bošnjaka, preko milion protjeranih Bošnjaka iz svojih domova, više od 50 hiljada silovanih Bošnjakinja, svakodnevno otkrivanje novih masovnih grobnica u kojima se nalaze tijela nevino ubijenih Bošnjaka pred Institut stavlja zadaću da kroz koncept koje obuhvata naučno-istraživačke projekate i metode u suradnju sa drugim institucijama doprinese zaštiti Bošnjaka. Nazalost napada ce biti...Takav nam je posao. Ali idemo u pravcu kakonsma gore napisao.
Armin Custo

Postovani clanovi UO IGK
Zelim prvo da zahvalim nasem Emiru koji i pored dugogodisnjih napada na IGK a i licno na njega snasao snage i energije da jos jace radi na promovisanju istine i pravde o genocidu i agresiji na nasu domovinu.
Ja mislim da treba svi da razmislimo pa da damo svoje prijedloge kako materijalno pomoci IGK. jer tesko cemo moci ostvariti nas glavni cilj ukidanje tkz rs kao entiteta u BiH cije politicko vodjstvo kao i opozicija samo rade na odcjepljenja tkz rs.
Mirsad Smajic


Postovani Emir, drago mi je cuti da si uspio sa policiju otkriti osobe koji su tebe i tvoju familiju napadali. Isto mi je drago sto imamo podrsku od razne ljudi i organizacije. Nastavimo dalje....
Suzana Vukic


Poštovani članovi upravnog odbora,
Hvala vam svima na podršci i vašem zalaganju za IGK.
Kao prvo, zahvaljujem se Reisu Kavazovicu koji je uvidio nas trud i rad.
Drugo, profesor Ramić i pravda idu “hand in hand“ i ne sumnjam da ćemo onima koji nam zavide i pokušavaju da nas sruše stati na rep. Nije lako biti pod pritiskom pogotovo kad je familija u pitanju i drago mi je da Kanada staje na stranu pravde. Mi koji smo na ovom putu smo naučili na mnogo toga tako da idemo dalje.
Na kraju, mi u IGK smo dostigli tako značajan stepen razvoja i ugleda i nephodno nam je meterijalno jačanje te tražim od vas kao generalni sekretar instituta da pomognete rad istog još više.
Svako dobro želim.
Alena Demirovic
Generalni Sekretar
Institut za istraživanje genocida Kanada


Armin ÄŒusto: Institut za istraživanje zločina genocida Kanada kontinuirano radi na polju istraživanja krivičnog djela genocida, izgradnje društvene platforme počinjenog genocida nad Bošnjacima, ali i promovisanju vrijednosti naše države, elementima državnosti i shvatanja države Bosne i Hercegovine kao meÄ‘unarodno priznate i suverene države, u skladu sa principima MeÄ‘unarodnog prava. Suočeni sa činjenicom da Institut na čelu sa dr. Ramićem održava komunikaciju sa vladama Kanade, SAD-a, sa organizacijama u sastavu Ujedinjenih nacija, daje odgovor na pitanje, zbog čega se isti Insititut nalazi na meti napada negatora genocida. Presude MeÄ‘unarondog suda u Haggu i Stalnog suda u Haggu su izmeÄ‘u ostalog osnova za naš rad, jer sve dok vi negirate genocid mi ćemo vas tući naučnim u sudskim činjenicama.

Vijesti: