Podrške plemenitih

UDRUŽENJE BOŠNJAKA LOGORAŠA ODENSE (UBLO)

UDRUŽENJE BOŠNJAKA LOGORAŠA ODENSE (UBLO) izražava veliko zadovoljstvo što je aktivno učestvovalo u posredovanju još jednog zanimljivog i aktuelnog gosta u direktnom programu ‘BHRadio - ODENSE’ idućeg utorka 23. februar (17.00-19.00 sati): http://bhglas.dk/2020/10/13/slusaj-uzivo-bh-radio-odense/
Nakon posredovanja u gostovanju prof.dr. Amre Šabić El Rayess sa priznatog i elitnog Columbia University, New York (i savjetnice američke vlade po pitanju obrazovanja), naše UBLO-udruženje je posredovalo i gostovanje uvaženog akademika prof.dr. Emira Ramića, direktora Instituta za istraživanje genocida u Kanadi.
Akademik Emir Ramić jeste jedan od najistaknutijih građana Bosne i Hercegovine koji decenijama neumorno radi na temeljnim istraživanjima i naučnom dokumentovanju najtežeg ratnog zločina okarakteriziranog kao genocid.
U periodu 2005 do danas profesor Ramić aktivno je radio i doprinosio da se u saveznim parlamentima SAD, Kanade, Australije, Evropskog parlamenta i parlamentima desetak drugih država usvoji rezuolucija o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini.
Trenutno je ‘Institute For Research Of Genocide Canada’ aktualan namjerom kontaktiranja savjetodavnog karaktera MeÄ‘unarodnog suda pravde u Haagu po pitanju značaja sudske presude genocida iz 2007. godine na Daytonski mirovni sporazum iz 1995. godine.
UBLO / UDRUŽENJE BOŠNJAKA LOGORAŠA ODENSE
‘DA SE NE ZABORAVI, DA SE NE PONOVI’

Vijesti: