Podrške plemenitih

Safet Alispahic

Postovani Dr Ramic
 
Prije svega upucujem vam naj srdacnije selame i pozdrave kako u moje ime tako i u ime Bosnian Community Council NSW Australia. 
Takodje zelim da istaknem i naglasim dosadasnji vas neumorni rad na sirenju istine i svega onoga sto se desilo u toku agresije na nasu domovinu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Ja veoma cesto znam reci da je uvazeni Dr Emir Ramic uradio vise za nasu domovinu u siren's istine nego cijela nasa diplomatija. Ovo zaista mislim ovako i zato jos jednom veoma smo vam zahvalni.
Kako vam je poznato da i mi koji zivimo u Australiji u ukviru svojih aktivnosti gotovo redovno priredjujemo obiljazavanja 31. Maja, Dana bijelih traka, nedosudjenog genocida u Prijedoru. Tako cemo i ove godine upriliciti sijecanje na zrtve genocida u Prijedoru u zajednickoj organizaciji Bosnian Community Council NSW i udruzenja "Zena Sidneja" koje u svojim redovima imaju clanice porijeklom iz Prijedora. 
U zamisli smo da obiljezavanje se priredi u prostorijama Islamske zajednice, tacnije dzematu Penshurst gdje bi imali jedan dio vijerskog programa ucenjem Jasina za sve zrtve Prijedora, a u drugome dijelu online predavanje i razgovor na temu nepresudjenog genocida u Prijedoru, stradanju prije svega Bosnjaka Prijedora. U tome dihelu bila bi nam cast i zadovoljstvo da budete dio panel predavaca. Drugi gost kojega zelimo da pizovemo Dr David Pettigrew.
Smatramo da ste jedna od naj pozvanih osoba danasnjice da govorite oko stradanju Bosnjaka Prijedora gdje ste u okviru Instituta za istrazivanje genocida u BiH na cijem ste celu toliko pistigli da je drzava Canada naj prepoznatljivija danas u svijetu cija je vlada  donijela toliko rezolucija oko prepoznavanju svega onoga sto se desilo u BiH tokom devedesetih godina. Sve je to upravo zahvaljujuci vasem radu i nesebicnom zalaganju.
Nasa planirana aktivnost je u ponedjeljak 31. Maja 2021. Pocetak viherskog dijela programs bi bio u 20:00 sati navece, a panel predavanje i diskusija u 21:00 sati po sidneskom vremenu sto je po mom misljenju 07:00 sati ujutro po kanadskom vremenu.
Molimo vas pistovani Dr Ramic da budete nasi gosti te time svi zajednicki jos jednom pokazemo cijeloj javnosti da smo svi zajedno i da sirimo istinu o onome sto se desilo u vrijeme agresije na RBiH a nazalost neki to probaju da negiraju.
Uz duzno postovanje,
Safet Alispahic 
President 
Bosnian Community Council 
NSW Australia 

Vijesti: