Podrške plemenitih

Dzavid Begovic

Poštovani Emire, selam Alejkum,
Nadam se da si zdravo i dobro.
Znam da si odvjedočeni prijatelj Bosne i Bošnjaka i da sve svoje kapacitete usmjeravaš na osvješÄ‡avanju Bošnjaka i njihovo dobro.
Znam takoÄ‘e da ti je jako stalo do sloge meÄ‘u Bošnjacim, a posebno kada je u pitanju tako značajan cilj kao što je promjena Ustava. TakoÄ‘e znam da želiš održati neutralnost i ekvi distancu prema svojim prijateljima. MeÄ‘utim, nekada je zaista potrebno odvagati i donijeti vlastiti stav bez obzira o kome se radilo, upravo radi gore navedenih ciljeva.
Zaista ne želim da te opterećujem problemima sa Kurtćehajićem, ali si sam svjedok koliko je kleveta i optužbi javno izrekao protiv mene na bosnjaci.net i na facebooku, a da ja nisam niti jednom javno reagovao, javno njega prozvao ili etiketirao (osim objavljivanja aktivnosti AIPUB-a). 

MeÄ‘utim, svjestan da Kurtćehajić bombarduje sve zajedničke prijetelje nastojanjem da me demonizira i isključi moje tragove iz Projekta AIPUB, prisiljen sam ti privatno dostaviti kompletan pregled dogaÄ‘aja i naročito, demant svakog njegovig citata iznesenih u bosnjaci.net iz čega se jasno vidi ko je stvarni manipulator, lažni predsjednik AIPUB-a i intelektualni džeparoš. Priloženi tekst je napisan u svrhu obavještavanja 32 člana skupštine AIPUB-a (nakon objave članka na bosnjaci net) a zbog činnjenice da je Kurtćehajić prozivao neke članove skupštine kako bi im rekao svoju „istinu“.  Nastranu njegova struka, ali njegov karakter je posebno ozbiljna psiho-analitička priča. Vjerujem da si i sam svjestan toga, ali ako ti ne iznesem dokumentovane činjenice, ostaće njegova priča kao jedina istina. Ja se sa njim neću raspravljati, jer on živi u svom svijetu ignorirajući i činjenice i pravo i ljudske norme.

Ne očekujem da pročitaš sve, jer se namaš vremena baviti time. Ali mi je važno da imaš sve, jer tu možeš naći sve odgovore na svoja pitanja ili čak i sumnje ako ih imaš. 

Nakon što mu je AIPUB zvanično poslao obavijest da je registrovano udruženje AIPUB  Äiji je predsjednik Džavid Begović, te upozorenje da se više ne smije predstavljati kao njegov predsjednik, od jednog njegovog sljedbenika-ratnog veterana iz Tuzle sam večeras dobio i prijeteću poruku što me je posebno zapanjilo dokle on može da ide.

 AIPUB nastavlja sa svojim aktivnostima.

Halali mi što te ovim opterećujem, ali da te ne cijenim ne bih te o ovome obavještavao.

Selam i svako dobro.

Vijesti: