Podrške plemenitih

ULTRANACIONALISTIČKI SRPSKO–ČETNIČKIM GEBELOVSKIM MANIRIMA POKUŠAVA SE DEFAMIRATI DIREKTOR INSTITUTA RAMIĆ

ULTRANACIONALISTIÄŒKI SRPSKO–ÄŒETNIÄŒKIM GEBELOVSKIM MANIRIMA POKUŠAVA SE DEFAMIRATI DIREKTOR INSTITUTA RAMIĆ

Autor: Bošnjaci.Net

Objavljeno: 05. March 2011. 14:03:13

Institut za istraživanje genocida Kanada (IRGC), Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) i Bosansko Američki Institut za Genocid i Edukaciju (BAGI) informišu javnost da je poslije zabrane ulaska SrÄ‘e Trifkovića u Kanadu od strane kanadskih nadležnih institucija, pokrenuta kampanja napada na ove dvije organizacije od strane ultranacionalističke, srpsko – četničke propagande. Korištenjem laži, dezinoformacija posebno se obmanjuje javnost o tome da Institut za istraživanje genocida Kanada negira Holokaust, te se gebelovskim manirima pokušava defamirati direktor Instituta profesor Emir Ramić i drugi članovi ekspertnog tima Instituta. ÄŒinjenica govore nasuprot tome, jer je Srbija za vrijeme Drugog svjetskog prva u nacističkoj Europi koristila kombije sa gasom za ubijanje jevrejskih civila kako bi Beograd i Srbija očistili od Jevreja. Srbija se nije nikada suočila sa nacističkom prošlošÄ‡u i očistila od aveti fašizma, što je glavni razlog za dešavanja u devedesetim gdje je Srbija i sljedbenici ultranacionalne velikorspke ideologije prouzrokovala četiri rata na Balkanu i direktno kriva za stotine hiljada nevinih ljudskih žrtava, milione prognanih, i masovnu destrukciju historijskih spomenika, infrastrukture i čitavih naselja. Srpsko – četnička propadanda svoje lažne tvrdnje zasniva na izmišljenim činjenicama. Dok Srbija ne prizna i prihvati činjenice svoje neslavne prošlosti, na žalost, proces ka pomirenju i progres ka održivoj zajedničkoj budućnosti uz obostrano poštovanje će biti usporen.

Uvijek smo smatrali, smatramo i smatraćemo da je negiranje Holokausta, genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina protiv civilnog stanovništva krivično djelo širenja govora mržnje. Osnovni cilj napada srpsko – četničke propagande je pokušaj zaustavljanja borbe IRGC, KBSA, i BAGI za istinu o agresiji na Bosnu i Hercegovinu (BiH) i genocidu nad nesrpskim stanovništvom u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Kosovu i još jednog pokušaja davanja meÄ‘unarodnog legitimiteta agresorsko osvajačkom projektu velike Srbije.

Pozivamo sve organizacije i pojedince da se suprostave srpsko – četničkoj propagandi iznošenjem činjinica i dokaza široj javnosti. Jaki četnički lobi u Kanadi i SAD pokušava iskrivljavanjem činjenica, obmana javnosti, medijskom kampanjom straha počiniteljima genocida u BiH i šire na Balkanu naći dubiozna opravdanja. Srpski agresori na Balkanu su prvo iskopavali masovne grobnice, spaljivali tijela, pokušali prikriti dokaze i zastrašiti svjedoke, i sada šire laži o aktivnostima naših organizacija. Negatori genocida poriču da je Srbija na čelu sa ratnim zločincem i ovjerenim teroristom Slobodanom Miloševićem, uz pomoć svojih satelita u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Kosovu počinila bilo kakve zločine i često optužuju žrtve za ono što se dogodilo za vrijeme agresije na BiH, Hrvatsku, Kosovo, a i Sloveniju. Vrijedi napomenuti da se trenutno u Haagu pred MeÄ‘unarodnim sudom za ratne zločine sudi teroristi Radovanu Karadžiću za genocid i ratne zločine počinjene nad civilima u BiH, a da se general Vojske Republike Srpske, ratni zločinac, Ratko Mladić još uvijek i nakon 15 godina od prestanka agresije na BiH, krije u Srbiji. Protiv takvih će naše institucije nastaviti svoje aktivnosti sa konačnim ciljem pobjede istine o zločinima prema BiH i narodima BiH i pobjedi pravde prema žrtvama tih zločina. Istovremeno mi ćemo nastaviti aktivnosti za pobjedu istine i pravde prema svim narodima i državama koje su na bilo koji način ugrožene.

IRGC, KBSA, i BAGI je informirala nadležne američke i kanadske organe, te organe u BiH o neosnovanim napadima, te prijetnjama koje su ove dvije organizacije primile, stoji u saopćenju upućeno medijima koje su potpisali čelnici IRGC, KBSA i BAGI.

Vijesti: