Podrške plemenitih

Ramić: Pozivi na linč

http://www.chicagoraja.net/2011/03/07/vjesala-za-ramica-njegovu-familiju/

“Vjesala za Ramica i njegovu familiju”

Autor A. HADŽIĆ/DnevniAvaz

Ramić: Pozivi na linč

Pokrenuta i propagandna kampanja napada na bh. udruženja u Kanadi i Americi

Povodom najnovijih prijetnji upućenih bh. organizacijama i njihovom članstvu u Kanadi i SAD, zajedničkim saopćenjem jučer su se oglasili Institut za istraživanje genocida Kanada (IRCG), Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) i Bosansko-američki institut za genocid i edukaciju (BAGI).

- Poslije zabrane ulaska SrÄ‘e Trifkovića u Kanadu pokrenuta je kampanja napada na naše organizacije od ultranacionalističke – srpskočetničke propagande. Korištenjem laži i dezinformacija, posebno se obmanjuje javnost u tome da IRCG u Kanadi negira holokaust, te se u gebelsovskim manirima pokušava defamirati direktor Instituta profesor Emir Ramić i drugi članovi ekspertnog tima – stoji, izmeÄ‘u ostalog, u saopćenju koje potpisuju Emir Ramić, Haris Alibašić i Sanja Drnovšek-Seferović.

Prof. Ramić, prema našim saznanjima, ovih dana izložen je konstantnim prijetnjama od ekstremne srpske emigracije.

- Nažalost, istina je. I ja i moja porodica, nakon što su kanadske vlasti zabranile ulazak SrÄ‘i Trifkoviću u Kanadu zbog poznatih činjenica da negira genocid u Srebrenici i služi se govorom mržnje, trpimo neviÄ‘ene prijetnje i pozive na linč. Kanadski Srbi, uglavnom oni koji podržavaju Trifkovića, ovih dana pišu peticije, prijete i pozivaju na linč kako mene i drugih članova IRCG-a tako i članstva KBSA – kazao je Ramić jučer za naš list.

IRGC, KBSA i BAGI informirali su nadlažne institucije u Kanadi i SAD kao i zvanične organe BiH o najnovijim prijetnjama i napadima kojima su izloženi.

Sugerirano mu da se preseli

Ramić navodi i da je bio prisiljen zatražiti pravnu zaštitu u zemlji u kojoj boravi, na što mu je sugerirano da sa svojom porodicom promijeni mjesto u kojem trenutno živi.

No, kaže kako ne želi, a niti može negdje otići, jer u gradu u kojem trenutno živi i on i supruga imaju zaposlenje, a djeca im idu u školu.

Napadi se nastavljaju i dalje  …. dokle

Naslov je radkcijjski

Vijesti: