Podrške plemenitih

Esad Kopic

Institut za istraživanje GENOCIDA KANADA je jedna od najboljih primjera jedne institucije, udruženja ili ?ak zajednice Bošnjaka u cijelom svijetu.
Po svim civilizacijskim humano-pravnim parametrima institucija IGK zaslužuje i "Nobelovu nagradu" za istinu pravdu i mir.
(Pod navodnike stavih "Nobelovu nagradu" jer je ve? sve ?eš?e sramnih odluka u smislu kome ih sve dodjeljuju.)
Institut je i jedan od stupova udruženja Bošnjaka u Kanadi jer su ?lanovi instituta ujedno velikim brojem i aktivni u džemat ima i medžlisima, a i u nekim drugim organizacijama u Kanadi.
Uvijek su bitne sve akcije i aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu, ali je još bitnije da sve te aktivnosti imaju ?ASNE poruke i reakcije koje se šalju i dijaspori i u našu maticu, jer kad je nešto konkretno ura?eno, tada je to vrijednost koju trebaju slijediti svi.
Ramic Emir i njegovi najbliži suradnici u mnogim akcijama upravo ve? 30 godina pokazuju na koje se sve na?ine brani domovina Bosna i Hercegovina u svijetu.
Ovo je lijep jubilej 20 g. aktivnog druženja Bošnjaka u Kanadi kroz razne udruge, džemate i medžlise i zato im treba ?estitati iz sveg srca sa željom da ostanu jedinstveni, aktivni, da im dragi Allah podari dobrog zdravlja i njihovim familijama.
Hvala vam dragi Bošnjaci u Kanadi, jer vi ste poseban primjer i uz još dvije, tri sli?ne organizacije izvan Bosne i Hercegovine ste primjer kako bi svi, SVI trebali raditi u svijetu, a i u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.
Esad Kopic

Vijesti: