Podrške plemenitih

Jasmina Colic

Postovani Dr , gospodine Emire 

 
Sa velikim postovanjem pratim vas rad i sva zalaganja za nasu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu a posebno za podrucje Prijedora -Pridora .
Ja sam iz Kozarca i godinama sam aktivna u Bosansko Hercegovackoj zajednici u Edmontonu. 
Godinama sam sama sa svojim sinom Mustafom djetetom Sehida obiljezavala dan bijelih traka ispred City halla stojeci po 3-4 h objasnjavajuci usputnim prolaznicia zasto smo nas dvoje tu.
Posto sam i sama morala nositi bijelu traku zajedno sa svojim rahmetli ocem cije kosti jos nisu pronadjene ja jednostavno moram i dalje istrajavati u obiljezavanju istog.
Prije 2 dana sam procitala da ste dobili bijele trake iz Prijedora.
To je divan gest  a ujedno i pomak da ovo obiljezavanje preraste u nasu zakletvu prema nasoj domovini i nasem Prijedoru -Kozarcu.
Ja znam da je prekratko vrijeme za slanje barem simbolicnog broja tih traka u Edmonton ali meni bi to posluzilo da motivisem i druge Bosnjake - Bosance koji ovdje zive ali su dobrim dijelom pasivni. Ako bi uspjela da barem sakupim 5 dusa bice to uspjeh. Neki od njih su se javili sto me iskreno receno iznenadilo.
Raduje me ,pa makar i mali broj a ima nas. 
Bila bi vam zahvalna za pismo podrske da ga mogu procitati u ime Instituta za Genocid i u vase ime. Molim vas postovani Emire. 
Sve cinim da nam dodjete u posjetu i da nam ucvrstite redove,jer mi se neka cudna bojazan uvukla u dusu.
Cudan smo mi narod,vrlo cudan.
U ocekivanju vaseg odgovora sa velikim naklonom prema vama.
Unaprijed zahvalna.
 
Kozarcanka Jasmina.

Vijesti: