Podrške plemenitih

Jasmina C

Oprostite sto se ne javljam . Zaista sam zauzeta kako svojim poslom tako I u nasoj zajednici.

Nadam se da se vase zdravstveno stanje normalizovalo I da nema vise mjesta panici i velikoj brizi.
Ipak budite obazrivi I slijedite svaki savjet ljekara ,molim vas.
Zelim vas podsjetiti oko dolaska gospodina ,pisca Rezaka Hukanovica.
Posto sam dobila datum 23 Juna u City hall i druge organizacione elemente na mjesto ipak je doslo do odluke da se sve pomjeri za Novembar.
Predsjednik zajednice iz Vankuvera Mesa Hasakovic je bio spreman da idemo sa projektom ali nam je ipak nedostajao Calgary.
U medjuvremenu sam se nekoliko puta cula sa Rezakom i on mi je napomenuo da uopste nema knjige na Engleskom jeziku na sta sam ja reagovala da ih moramo imati na stolu spremne. U protivnom to bi bila krnjava prezentacija jer danas i nasa djeca kupuju knjige samo na Engleskom jeziku. Nadamo se da ce se stvari u Calgariju dovesti u red a i Rezak ce dopuniti sadasnje izdanje te pripremiti knjige . Sa Ajdinom komuniciram regularno i svi su pomalo nervozni zbog zakazane izborne skupstine 28 og Maja.
Nadati se najboljem.
Ako Bog da idemo dalje.
Dolaze nam Bijele trake.
Poslacu vam moju pricu ,jer sam je nosila zajedno sa svojim rahmetli ocem kad sam isla u potragu za hranom u mom Kozarcu. Tuzna vremena sa traumatskim posljedicama sve do dana danasnjeg.
Moramo zivjeti i sjecati se. To mozemo.
Hvala vam za svaki razgovor i vase cijenjeno vrijeme. Svi sto nas ima po bijelom svijetu trebamo ustati kad se pomene vase ime.
Do sljedeceg javljanja.
 
Kozarcanka 
Jasmina Colic - Khan 

Vijesti: