Podrške plemenitih

Eldin

Dragi prijatelji,

Moj mandat generalnog konzula BiH se zavrsava sutra a vec u vecernjim satima odlazim iz Cikaga. Najiskrenije se zahvaljujem na podrsci, razumjevanju, prijeteljstvu i druzenju. Zelim vam dobro zdravlje, srecu i puno uspjeha na porodicnom i poslovnom planu. Sve sto je dobro napravljeno u proteklom periodu je razultat vase podrske, partnerstva i prijateljstva svih vas kojima je BiH u srcu.

U proteklih 40 mjeseci sam imao cast i privilegiju da mogu predstavljati nasu drzavu u ovom dijelu svijeta. Upoznao sam veliki broj nasih ljudi sirom SAD-a, stekao nove prijatelje i isto tako uvidjeo da u ovoj zemlji zaista zivi veliki broj nasih prijatelja koji, iako nisu nikada bili u BiH, gaje velike simpatije prema nasoj zemlji a pogotovo prema nasim ljudima.

Prestanak mandata nije i kraj interesovanja i rada na promociji i boljitku nase zemlje. Uvidio sam da pozicija generalnog konzulata otvara mnoga vrata ali sam, promatrajuci druge zajednice, uvidio i snagu organizovanog pristupa zajednica.

U proteklom periodu ste organizovali mnoge programe, neke smo radili skupa, ali znam da ce buduci biti jos kvalitetniji. Povoda u narednom periodu je mnogo; u 2012.godini je veliki broj vaznih godisnjica, od 20. godisnjice nezavisnosti BiH, do 20. godisnjice od prijema BiH u UN, kao i onih tuznijih kao sto su 20. godisnjica od uspostavljanja logora, opsade naseg glavnog grada i brojnih drugih gradova, pocetka etnickog ciscenja kao uvoda u genocid sirom BiH. Upravo je 2012. godina povod i prilika da se BiH zajednice sirom svijeta, na dostojanstven nacin i kroz kvalitetan program, predstave sirem drustvu gradova i regija u kojim zivite.

Na kraju, nadam se da cemo ostati u kontaktu.  Moja email adresa ostaje ista i osjecajte se slobodnim da me kontaktirate po bilo kom pitanju.

Uz selame i pozdrave, zelim vam sve najbolje,

Eldin Kajevic                                                                                                                                                                          

Vijesti: