Podrške plemenitih

Idhan

Nakon 12 godina obiljezavanja Genocida u Srebrenici poznatim kao “Srebrenica Genocide Commemoration Day”, juli 11-ti postaje i sluzbeno “Srebrenica Genocide Remembrance Day”, Rezolucijom skupstine grada Cikaga jednoglasno usvojene na sjednici jula 19-og, 2023.
Ovo je jedana od znacajnih pobjeda nad negatorima srpskog genocida nad Bosnjacima. Ovih proteklih 12 godina nije bilo uzaludno, ali nije bilo lahko ustrajati u necemu gdje nije bilo srcane podrske od bosnjacke zajednice Cikaga.
Bosniak Brotherhood of Genocide Survivors nece stati u sirenju istine o srpskom genocidu nad Bosnjacima Srebrenice i privremeno uspostavljenog genocidnog entiteta “rs”.
BBGS se zahvaljuje svim ucesnicima obiljezavanja genocida u proteklih 12 godina . Takodje se zahvaljujemo Institutu za istrazivanje genicida Kanada-IGC i Bosnjaci. net na ucescu u donisenju Rezolucije i iskreno se radujemo buducoj suradnji sa ove dvije nepokolebljive institucije u borbi protiv zaborava i sirenja istine o srpskom genocidu nad Bosnjacima.
U ime Odbora BBGS
Predsjednik, Idhan Tahirovic

Vijesti: