Promocije

Nutrabee

23. 08. 2017.

Putovanje od bolesti do zdravlja, od humanista i patriota do uspješnih poslovnih osoba

Fatima i Šaban Bašić istaknuti humanisti, patriote i poslovne osobe. Njihov uspješni rad i značajne aktivnosti je vrijedno pogledati i znati.

Kanadski grad St. Catharines nije samo poznat što se nalazi na domak Nijagarinih vodopada, jednog od svjetskih čuda, već i po vrijednoj porodici Bašić. Fatima i Šaban Bašić su došli prije više desetina godina u Kanadu u traganju za boljim životom. Agresiju i genocid na Republiku Bosnu i Hercegovinu su dočekali u momentima razvoja svojih poslovnih planova. Odmah su se uključili u pomoć napačenoj domovini i njenim narodima. Tone hrane i raznog materjala je sakupljeno i poslano domovini. Ali ne samo to. Porodica Bašić je širila istinu o agresiji i genocidu na Republiku Bosnu i Hercegovini. Kroz bezbroj radio i tv intervjua porodica Bašić je tražila jače angažovanje Kanade u odbrani bosanskohercegovačke države. I imali su u tome uspjeha. Na sastancima u Kanadskom parlamentu sa predstavnicima Kanadske vlade uspjeli su pridobiti kandsku vladu da primi na silu protjeranje bosanskohercegovačke izbjeglice. Tako je u Kanadu došlo više od 30.000 uglavnom Bošnjaka, preživjelih žrtava agresije i genocida i na silu protjeranih graÄ‘ana Bsne i Hercegovine. Za vrijeme agresije i genocida više puta su išli u Bosnu i Hercegovinu i putem mnogobrojnih kontakata kako u Kanadi, tako i u Bosni i Hercegovini obezbjeÄ‘ivali humanitarnu pomoć.

Po završetku agresije i genocida njihova humana i posebno patriotska aktivnost ne prestaje. Šaban se uključuje u rad više bosanskohercegovačkih organizacija u Kanadi. Oragnizator je prvog golf turnira bosanskohercegovačkih graÄ‘ana u dijaspori. Posebnu aktivnost porodica Bašić ispoljava u pokušaju uvezivanja poslovnih ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Americi. Šaban je bio inicijator osnivanja poslovne asocijacije u Sjevernoj Americi.

Fatima i Šaban kažu da su za njih patriote svi oni koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, koji rade za njenu dobrobit, poštuju, vole i štite sve ono vrijedno u njoj, sve njene graÄ‘ane, njenu kulturu, tradiciju, historiju, jezik. Patriotizam je za njih nešto što se pokazuje u svakodnevnom životu, kada živiš van zemlje onda je prestavljaš u najboljem svijetlu, kada tvojoj državi ide loše da ne podviješ rep i pobjegneš nego daš svoj doprinos, kada glasaš, da glasaš za ljude koji mogu nesto promijeniti na bolje. Porodica Bašić je tako primjer
patriotiota koji traže zajednički konsenzus o ljubavi prema bosanskohercegovačkoj zemlji.

Humanost i patriotizam su samo dio rada ove porodice za primjer. Danas su Fatima i Šaban uspješne poslovne osobe. Svoje uspješno nebo u poslovnom svijetu ova porodica je tražila kroz više različitih biznisa.

Ljubav Fatime prema pčelama započela je u aprilu 1994. godine. Život se promjenio zbog teške saobračajne nesreće. U sljedeće tri godine migrena, zamor i gubitak pamćenja bili su joj svakodnevni saputnici. Nesreća je mogla biti fatalna. Dok je udarila glavom i kleknula na pločnik i pretrpjela udarac, rendgenski snimci u bolnici nisu pokazali slomljene kosti. Moglo je biti gore, kombi je stao dva metra od električnog stuba. Dali su joj ljekove za lječenje i poslali kući. ÄŒudna stvar o oštećenjima mekog tkiva je da po izgledate normalno prema prijateljima i porodici, ali unutrašnjost, hronični bol i depresija ispunjavali su joj svaki dan. Probala je razne ljekove protiv bolova ali ništa nije djelovao. Nesreća je bila prekretnica u njenom životu. Prije nesreće je bila uspješna poslovna žena i vodila humanitarnu organizaciju za pomoć djeci u ratu. Poslije nesreće nije imala energiju i snagu. Prodala je svoje biznise, ali je uspjela nastaviti svoj humanitarni rad, dobivši nagradu Helen Price 1999. godine za pomoć djeci u područjima razorenim u ratu. Pomaganje djeci koja su izgubila roditelje kroz rat je promijenila životni kredo Fatime Bašić. Preživjela je agresiju i genocid, preživjela nesreću. Odlučila je da počne izučavati prirodne lijekove. Nekoliko istaknutih stručnjaka preporučilo je da proba čist, nepreraÄ‘eni med. Med ima antiseptične, antibakterijske i imunološke sisteme koji povećavaju svojstva. Koriste se za čišÄ‡enje infekcije, smanjenje upale i poboljšanje energije, uzimanje meda takoÄ‘e pomaže brže zarastanje. Za razliku od drugih ugljenih hidrata, fruktoza i glukozni šećeri u medu nisu vezani zajedno, tako da tjelo lako pretvara ove šećere u energiju. Osim meda izučavala je i tradicionalne prirodne ljekovite biljke. Nevjerovatni spoj čistog, prirodnog meda i posebnih prirodnih ljekovitih biljaka je dao rezultat. Zdravlje se vratilo Fatimi. Mnogi su počeli tražiti tu posebnu formulu čistog prirodnog meda i tradicionalnih prirodnih ljekovitih biljaka, formulu koja čudesno poboljšava zdravlje. Tako je 2000. godine odlučila razviti formu čistog prirodnog meda i prirodnih ljekovitih biljaka pod oznakom SAFA koja je kasnije promijenjena u Bee Active. Danas kompanija NutraBee proizvodi 18 vrsta proizvoda na bazi čistog kanadskog meda i organskih prirodnih biljaka. Jedna je od najznačajnijih kompanija te vrste u Kanadi. Izvozi svoje proizvode  u SAD, Kuvajt, Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju. Trenutno radi na izvozu za Kinu i Hong Kong. Učestvovala je na najznačajnijim svjetskim sajmovima meda i proizovda od meda. Svakodnevno ova kompanija dobiva pohvale od svojih potrošaća iz čitavog svijeta. To je zaista največe priznanje Fatimi i Šabanu Bašiću i njihovoj kompaniji.

Porodica Bašić je danas postigla svoj cilj. Sretni su jer pomažu drugima u njihovim zdrastvenim patnjama. Sretni su jer i dalje pomažu svome narodu i svojoj domovini. Svojom ukupnom aktivnošÄ‡u šalju poruku onima koji su dotakli dno života da postoji izlaz.  Važno je pronaći cilj i okrenuti se prema pravom putu, prema zdravom životu. Najsretniji su  kada pomognu drugima. Novcem se ne kupuje sreća. Za njih je sreća zdravlje, pomoć drugom. Sreća je kad imate cilj i kad ostvarite željeni cilj, sreća je kad vjerujete i kad u toj vjeri zdravljem pronaÄ‘ete mir za svoju dušu. Skromni Fatima i Šaban poručuju da je med izuzetno zdrava hrana, ali i lijek koji se spominje u Kuranu i Bibliji. Nutrabee proizvodi su formulisani da pomažu čovjeku za svaku bolest. Proučavajte i upotrebljavajte pčeline proizvode jer su oni izuzetno važni za ljudsku egzistenciju porućuje porodica Bašić.

Osmrtnicama ba

Vijesti: