Promocije

Promocija knjige u džematu “Gazi Husrev-beg” u gradu Torontu, Kanada

Promocija knjige u džematu “Gazi Husrev-beg” u gradu Torontu, Kanada

Sinoć, 23. marta 2019, u prostorijama džemata “Gazi Husrev-beg “ u prekrasnom ambijentu i atmosferi, te u počasnom društvu, održala sam promociju svoje druge knjige pod naslovom “Iz mog ugla.”

Promocija knjige je održana na poziv uvaženog imam džemata “Gazi Husrev-beg” u Torontu, vrhunskog učača Kur’ana, profesora, hadži Adnana ef. Balihodžića. Dok je promotor, ujedno i recenzor mojih knjige, uvaženi Dr. Emir Ramic, (Director of the Canadian Institute for Genocide), promovisovao moje knjige. Toplu dobrodošlicu, uz divno recitovanje stihova legendarnog bošnjačkog pjesnika, nenadmasivog, Musa Ćazim Ćatić, ukazala mi je, talentovana pjesnjikinja, Nejra Hrustanbegovic -Edrenic.

Cijenjeni Imam Nedzad ef. Hafizović, džemata Bosnian Islamic Centre - Toronto, sa svojom porodicom, te sojim pitanjima i komentarima je uvelicao ovu promociju knjige.


Dok je priprema sale, te spektakularna dekoracija bine, pripala mojoj dugogodišnjoj prijateljici, nadarenoj Ismeti hanumi i uvaženom Mirsadu Smajicu. Uz pomoc vrijedne Azre Hibic, moja Ismet hamuna, svojom istancanim ukusom i dekoracijom bine, ucinila je da pozornica dobije doista magican izgled.

Gotovo je nemoguce ostati objektivan i dosljedno opisati sinošnju atmosferu promocije knjige u Torontu. Maram da istaknem, iako je promociji moje knjige prisustovao mali broj dzematlija, sobzirom na velicinu i brojnost samog dzemata, ipak uz svu skromnost, imperativno je istaknuti izuzetnu atmosferu i eforiju koja bila prisutna cijelo vrijeme trajanja programa ali i poslije programskog muhabeta uz kahvu i raznovrsni izbor kolaca.

Iskreno se zahvaljujem svima koji su na bilo koji nacin omoguili promociju moje knjige u Torontu. Zahvaljujem se svim dzematlijama koji su prisustovali i podrzali moj rad. Zahvaljujem se uvazenom Imamu Adnan ef. Balihodzicu. Zatim, postovanom Dr. Ramicu koji je na najbolji nacin predstavio moje knjige i moj rad na podruciju Sjeverne Amerike. Zahvaljujem se uvazenom imamu, Nedzad ef. Hafizović na podrsci moga rada.

Posebno se zahvaljujem mojim dugogodisnjim prijateljima, dragoj Ismet hanumi, i marljivom Mirsadu na krasnoj dekoraciji i uredjenju sale. Te na prelijepom doceku i muhabetu.

Od srece se jos jednom zahvaljujem svim dzematlijama dzemata “Gazi Husrev - beg” na podrsci i pozivu.

Mahsus selaam
Aisa


Osmrtnicama ba

Vijesti: