Promocije

Podrška magistru prava Berminu Meškiću za kandidaturu za Sabor Republike Hrvatske.

04. 05. 2020.
Podrška magistru prava  Berminu Meškiću za kandidaturu za Sabor Republike Hrvatske.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} podržava kandidaturu magistra Bermina Meškića, člana Internacionalnog ekspertnog tima IGK na izborima za Sabor Republike Hrvatske. Posebno nam je drago da vidim mlade, obrazovane, iskusne i proaktivne Bošnjake, odnosno Bosance i Hercegovce u Republici Hrvatskoj, ali i u cijeloj dijaspori.

IGK širom svijeta suraÄ‘uje s istraživačima i aktivistima ljudskih prava i sloboda i na taj način izvršavajući svoju osnovnu misiju daje doprinos istini, pravdi, kulturi sjećanja, a sve u cilju boljitka čovjeka i civilizacije.

Pred predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj, ističemo da je IGK posebno zainteresiran za izbor manjinskih predstavnika u Hrvatski sabor, posebice u izbornoj jedinici gdje su Bošnjaci, uz albansku, makedonsku, crnogorsku i slovensku nacionalnu manjinu.

Imajući u vidu da je magistar Bermin Meškić jednoglasno predložen od renomiranih političkih partija i značajnih organizacija i zajednica u Republici Hrvatskoj, IGK daje podršku kandidatiri smatrajući potrebnim da Bošnjaci, odnosno graÄ‘ani Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj imaju predstavnika u največem zakonodavnom političkom tijelu, Saboru.

Nakon parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj IGK nudi saradnju magistru Berminu Maškiću na projektima od zajedničkog interesa i posebno podršku u jačanju suradnje s političkim i drugim važnim institucijama u Republici Hrvatskoj i Kanadi.

Našoj prijateljskoj Republici Hrvatskoj želimo napredak i što brži oporavak u svakom smislu od posljedica pandemije koronavirusa "COVID-19".

Želim uputiti, preko Vas, i poruku dragim sunarodnjacima u Republici Hrvatskoj. Drage Bošnjakinje i Bošnjaci iskoristite vaša prava zagarantirana ustavom Republike Hrvatske i izaÄ‘ite na izbore u što većem broju. Izaberite vašeg kandidata Bermina Meškića, našeg eksperta i na taj način osigurajte vaš glas u Saboru.

Pokažite vašu zrelost izborom magistra Bermina Meškića, a mi ćemo vam s našim iskustvom, kontaktima i posebno naučno istraživačkim djelatnostima pomoći da se i vaš glas čuje, da se vaša darovitost u mnogim područjima djelovanja proširi daleko izvan Republike Hrvatske. Berminu želimo uspjeh i ulazak u Hrvatski sabor Republike Hrvatske  u 2020.

 Dr. Emir Ramić
Institut za istraživanje genocida Kanada

Osmrtnicama ba

Vijesti: