Promocije

Iz moga video obračanja na promociji knjiga "Majka Hatidža" autorice Esnefe Smajlović-Muhić u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.

Iz moga video obračanja na promociji knjiga "Majka Hatidža" autorice Esnefe Smajlović-Muhić u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.
Majka Hatidža, kao simbol svih majki u BiH, je stalna inspiracija istraživačima genocida, borcima za ljudska prava i slobde u stalnoj aktivnosti protiv negatora genocida, revizionista historijskih, naučnih i sudskih činjenica i glorifikatora presuÄ‘enih ratnih zločinaca. Majka Hatidža nije posebna samo po količini zla i zločina koje se tako nepravdeno sručilo na nju i druge bosanske majke, već i po tome što je svojim radom tako mnogo ostavila kulturi sjećanja. Ova knjiga svjedoći da majka Hatidža i ne umire jer njeno herojstvo u plemenitoj misiji borbe za istinu i pravdu ostaje trajna inspiracija mladima u njihovoj potrebnoj borbi za svijet bez genocida i mržnje. I pored toliko zla prema njoj, majka Hatidža nikada nije mrzila. To je velika, herojska veličina bosanske majke.

Vijesti: