Promocije

Pozdravno pismo KBSAK za Poslovni imenik

Pozdravno pismo za Poslovni imenik

 

Poštovani gospodine Muhamed Džumhur,

 

U ime Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu povodom izdavanja prvog Poslovnog imenika želim u ime Kongresa pozdraviti projekat na kome ste neumorno radili.

 

Uvjeren sam kako Poslovni imenik olakšava i pospješuje meÄ‘usobne veze poslovnih ljudi, te doprinosi jačanju veza sa poslovnim ljudima u Bosni i Hercegovini i drugim državama u kojima žive graÄ‘ani Bosnwe i Hercegovine.

Kongres Bošnjaka Sjevern Amerike Ogranak za Kanadu artikulira i predstavlja bošnjačke interese te promovira pozitivne aspekte bošnjačkog kulturnog, historijskog, etničkog i vjerskog nasljeÄ‘a, bošnjačke etike i bošnjačkih vrijednosti. Istovrmeno se zalaže za demokratsku, jedinstvenu i prosperitetnu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će svi konstitutivni narodi i graÄ‘ani živjeti u miru i ravnopravnosti, te za otvoreno, slobodno civilno društvo. Organizovanje Kongresa je jedan od najvažnijih koraka u procesu okupljanja i organizovanja kanadskih Bošnjaka.  Kongres je pokazao da je došlo vrijeme da kanadski  Bošnjaci odrede svoje potrebe i ciljeve u procesu očuvanja i jačanja njihove narodne, nacionalne i teritorijalne  svijesti u kanadskom Kulturnom mozaiku. Putem Kongresa  kanadski Bošnjaci se odupiri  nametanom zaboravu vlastite narodne, nacionalne i teritorijalne bitnosti i bitisanosti, te definišu svoje vlastito mjesto u kanadskom društvenom sistemu.  Kongres je trasirao put oslobaÄ‘anja kanadskih  Bošnjaka od kompleksa manje vrijednosti, te trasirao put  Bošnjacima da odlučuju sami o svojoj narodnoj, nacionalnoj i teritorijalnoj sudbini.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu podržava svaku poslovnu inicijativu koja može biti od interesa za Bosnu i Hercegovinu.

 

Želim vam puno uspjeha.

Profesor Emir Ramić

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Ogranak za Kanadu

 

 

 


Osmrtnicama ba

Vijesti: