Vijesti

SVJEDOČITI O ZLOČINIMA, TRAŽITI ISTINU I PRAVDU UČITI NAŠU DJECU

 SVJEDOÄŒITI O ZLOÄŒINIMA, TRAŽITI ISTINU I PRAVDU UÄŒITI NAŠU DJECU, MA GDJE TRENUTNO BILI, O AGRESIJI I GENOCIDU PROTIV RBIH JER JE ZABORAV NAJVEÄŒI  NEPRIJATELJ NARODA I DRŽAVE

22 GODINE OD POČETKA ORUŽANE AGRESIJE I GENOCIDA U RBIH

22 GODINE OD POÄŒETKA OPSADE SARAJEVA – NAJDUŽE U HISTORIJI MODERNOG RATOVANJA

Sjetimo se svih heroja koji su svoj život dali za slobodu države BiH. 

Institut za istraživanje genocida, Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike organizuju prigodno predavanje povodom šestog aprila, Dana početka agresije na RBiH i genocida nad njenim graÄ‘anima. Pored predavanja biće prikazan prigodan film. Predavanje se održava u velikoj sali Bošnjačke islamske zajednice Gazi Husrev Beg Toronto na adresi, 122 North Queen Street Toronto, Ontario M8Z 2E4, sa početkom u 8 sahata naveće.

DoÄ‘ite da se zajedno sjetimo zločina agresije i genocida na našu domovinu, da se zajedno sjetimo branilaca naše domovine koji su dali svoje živote za BiH, da zajedno kažemo ne negatorima agresije i genocida, negatorima države BiH.

Ne zaboravimo agresiju na RBiH i genocid nad Bošnjacima, učimo našu djecu o agresijima, genocidima i zločincima i nikada više ne dozvolimo da stojeći u redovima čekamo milost agresora. Učimo našu djecu i o agresorima ali i o licemjerstvu meÄ‘unarodne zajednice, koja je emabrgom na uvoz oružija bila saučesnik u zločinu agresije i genocida koji su se dogaÄ‘ali  na očigled cijeloga svijeta u eri ljudskih prava i sloboda.

Emir Ramic

Vijesti: