Vijesti

IZJAVA POVODOM DOĆEKA RATNOG ZLOČINCA DARIA KORDIĆA U BUSOVAČI

IZJAVA POVODOM DOĆEKA RATNOG ZLOČINCA DARIA KORDIĆA U BUSOVAČI

 

DOČEKUJUĆI HRVATSKE RATNE ZLOČINCE HDZ BIH JASNO POKAZUJE DA NE ODUSTAJE OD PODJELE BIH NA RAČUN VELIKE HRVATSKE

 

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine {BiH} predvoÄ‘eno Draganom ÄŒovićem predsjednikom stranke i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, uz prisustvo Marinka ÄŒavare federalnog zastupnika i Borjane Krišto, potpredsjednika HDZ-a BiH, te Lidije Bradara članice Predsjedništva HDZ BiH i predsjednice Kantonalnog odbora HDZ BiH Srednja Bosna, boravilo je na dočeku ratnog zločinaca i haškog osuÄ‘enika Daria Kordića u rodnoj Busovači. Visokopozicionirani članovi, ne samo u HDZ-u, nego i državi BiH, javno su podržali ratnog zločinca. I ne samo podržali, već su ga tretirali kao heroja, nepravedno osuÄ‘enog koji nikada nije odstupio od politike Franje Tudžmana, dakle nacionalne podjele države BiH na račun stvaranja Velike Hrvatske. Kličući "Herceg-Bosna", ratni zločinac Dario Kordić, ali i nabrojani čelnici HDZ BiH jasno poručuju da nikada nisu napustili nacionalističku ideju Velike Hrvatske koja se jedino može produkovati zločinom prema zemlji, teritoriji, državi i narodima i graÄ‘anima BiH. 

 

Prisustvo Dragana ÄŒovića i čelnika HDZ BiH  na dočeku ratnog zločinca Daria Kordića je još jedna potvrda kontinuiranog hoda HDZ BiH prema nacionalnoj podjeli države BiH, gdje se bosanski Hrvati nastoje odvojiti od BiH, od Ideje Bosne i Bosanskog duha. Guranjem bosanskih Hrvata u etnički čisti geto umanjuje se ili potpuno negira doprinos bosanskih Hrvata Ideji Bosne i Bosanskom duhu.

 

Vrijeme je da se bosanski Hrvati ograde od svih onih koji podržavaju ratne zločine i zločince koji su upotrebom največih zločina poslije holokausta u Evropi, zločina agresije na meÄ‘unarodno priznatu državu BiH i genocida nad njenim graÄ‘anima pokušali uništiti hiljadugodišnju tradiciju bosanskohercegovačke zemlje, države i društva. Vrijeme je da se bosanski Hrvati vrate istinskim vrijednostima Ideje Bosne i Bosanskog duha, odbacujući one lidere koji ih zatvaraju u etnička geta.

 

Emir Ramić

Institut za istraživanje genocida, Kanada

 

 

Vijesti: