Vijesti

Protesno pismo sjevernoameričkih Bošnjaka povodom brutalnog napada na akademika Slavu Kukića

24. 06. 2014.

Protesno pismo sjevernoameričkih Bošnjaka povodom brutalnog napada na akademika Slavu Kukića

Fašizam u BiH je još uvijek živ. Dokaz za to je zločinački duh Daria Kordića koji djeluje

Protesno saopćenje sjevernoameričkih Bošnjaka povodom brutalnog napada na akademika Slavu Kukića

Ljudski glas razuma akademika Slave Kukića je ukazivao na javno divljanje političkih i religijskih moćnika koji veličaju zločinca Kordića koji je ubio tromjesečnu bebu i izvršio mnoge druge zločine.

Bosanskohercegovačka budućnost mora biti odreÄ‘ena istinom, pravdom i razumom  u kojima će čovjek, graÄ‘anin, Ideja Bosne i Bosanski duh biti apsolutni pobjednici. Naš je zadatak da ne pokleknemo

pred fašističkim jednoumljem oko nas koje uzima maha i prijeti bosanskohercegovačkoj i bošnjačkoj  budućnosti.

Katolička crkva BiH vodi računa o podizanju popularnosti zločinca Kordića meÄ‘u bh. Hrvatima, a HDZ to sve vješto iskorištava u cilju mobilizacije biračkog tijela.

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA} i Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} oštro osuÄ‘uju neljudski i brutalni napad na univerzitetskog profesora i akademika dr. Slavu Kukića. Preživjele žrtve i svjedoci agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim graÄ‘anima ovaj anticivlizacijski čin sa potpunom političkom pozadinom ocjenjuju kao atak na slobodu misli i zločin protiv razuma koji ditrektno ugrožavaju Ideju Bosne i Bosanski duh, državu Bosnu i Hercegovinu i posebno otvoreno, slobodno, civilno društvo u Bosni i Hercegovini, te  ponižava žrtve i svjedoke agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim graÄ‘anima.

Dr. Kukić je dao izjavu da se “normalan narod ne smije ponositi osobama kao što je Dario Kordić, jer su to osuÄ‘eni ratni zločinci”,  kao ni da oni “koji u ime naroda nastupaju” ne bi trebali učestvovati u dočeku Darija Kordića.Brutalno napasti intelektualca koji se svojom javnom izjavom suprostavio onima koji podržavaju zločin protiv države u kojoj žive je barbarski čin nedostojan čovjeku i civilizaciji, čin s onu stranu razuma i slobode misli. Napad na akademika dr. Kukića pokazuje da u bosanskohercegovačkom društvu još egzistiraju ekstremno nacionalističke, fašističke snage kojima je cilj podjeliti državu Bosnu i Hercegovinu i uništiti bošnjački narod.

U ime žrtava i svjedoka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida protiv njenih graÄ‘ana, u ime istine i pravde, u ime razuma i slobde misli, sjevernoamerički Bošnjaci poručuju da se ljudski glas razuma neće ugušiti ovim sramnim i kukavičkim činom.

KBSA i IGK  nastavljau borbu za državni i društveni sistem u Bosni i Hercegovini u kojima je čovjek - graÄ‘anin vrijednost, u kojima neće biti genocidom produkovanih entiteta, u kojima se neće slaviti zločini i zločinci. Istovremeno pozivamo državne organe Bosne i Hercegovine da upotrebom svih raspoloživih metoda zaštite akademika Kukić i njegovu porodicu, te da se izvršioci ovog kukavičkog napada i njihovi naredbodavci adekvatno sankcioniraju.

Profesor Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada

Magistar Hamdija Čustović

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Vijesti: