Vijesti

ramazanska cestitka

Ramazan je mjesec Božje milosti, meÄ‘uljudskog praštanja i najbolja mogućnost i vrijeme  oprosta grijeha  od Uzvišenog Allaha dž.š.. Iskoristimo ovaj mjesec da svojim djelima sebi priskrbimo Božju milost te praštajući drugima steknemo oprost BožijiOvo je mjesec pomaganja potrebitim s toga pozivamo sve vjernike u Jednoga Boga, bez obzira na njihovo prakticiranje vjere da pomognu osobama u poplavljenim područjima kako bi ublažili štetu koja ih je zadesila.

U ovim odabranim danima molimo za mir u svijetu kao najveću svetost. Budimo od onih koji će pozivati u sveti mir, a ne u sveti rat, jer rat nikom ne donosi dobro. Osudimo sve one koji u ime vjere pozivaju na ubijanje nevinih ljudi, žena, djece, kao i one koji razaraju i pustoše gradove, sela i uništavaju sve do čega doÄ‘u. Svojim postupcima, položajima i odorama ne unosimo nemir i smutnju meÄ‘u ljude, širimo ljubav, jer je Bog izvor ljubavi!

S molbom Svevišnjem Bogu da nam nastupajući mjesec ramazan bude nova prilika i nadogradnja u našem vjerovanju te potvrÄ‘ivanju istog kroz naša djela svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i svijetu želim sretne ramazanske dane, uz dovu Allahu dž.š. da nam ukabuli post, ibadet, oprosti sve grijehe, i obaspe nas svojom neizmjernom milošÄ‡u.

Ramazan šerif mubarek olsun!

Happy Ramadan to all my muslim friends. May the greatness of Allah fulfill your desires and dreams, with happiness and peace around you.

Ramadan Mubarak!

Vijesti: