Vijesti

TV Emisija Bujica Z1 - 1

 

Zadnje rečenice koje sam dao u intervju gospodinu Velimiru Bujancu, uredniku i voditelju emisije Bujica na Z1 televiziji:

Žrtve i svjedoci agresije na Republiku Bosni i Hercegovinu smatraju žalosnim činjenicu da je predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću trebalo deset mjeseci da smjeni glavnog analitičara Dejana Jovića, negatora genocida u Srebrenici i propagatora velikosrpske nacionalističke ideje . U januaru ove godine liderska nacionalna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike zajedno sa  liderskom naučno istraživačkom organizacijom, Institut za istraživanje genocida, Kanada, u saradnji sa svim najvažnijim bošnjačkim organizacijama u svijetu pismenim putem je zatražila od predsjednika Republike Hrvatske hitnu smjenu Dejana Jovića. Izražavajući zadovoljstvo što je sa mjesta glavnog analitičara predsjednika Republike Hrvatske konačno otišao negator genocida, deseto msjesečna šutnja predsjednika o smjeni negatora genocida je teško povrijedila sve žrtve agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim graÄ‘anima“.

Prof dr. Ivo Banac, veliki prijatelj istine i pravde u svijetu, veliki prijatelj Bošnjaka i Bosne i Hercegovine je u istoj emisiji znalački, upotrebom činjenica, potpuno razbio laži Davida Gibsa autora pamfleta “Humanitarna intervencija i uništenje Jugoslavije” , koga Dejan Jović, negator genocida u Bosni i Hercegovini, tako zdušno podržava.

Emir Ramic

Vijesti: