Vijesti

Izjava povodom odlaska glasnogovornik Velike Srbije na plati bosanskohercegovačke države, Nebojše Radmanovića

 

16. 11. 2014.

 

Izjava povodom odlaska glasnogovornik Velike Srbije na plati bosanskohercegovačke države, Nebojše Radmanovića

 

Glasnogovornik Velike Srbije na plati bosanskohercegovačke države, odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović kaže: ” Srbi još nisu završili proces stvaranja zajedničke države. Vidovdan je i simbol borbe za našu zajedničku državu koju još nismo uspjeli stvoriti”. Nebojša Radmanović je ovom izjavom nedvosmisleno poručio da velikosrpska politika spremno čeka novu priliku da gurne srpski narod u novu agresiju i genocid protiv države Bosne i Hercegovine i Bošnjaka, a sve zarad tog vidovdanskog sna stvaranja jedinstvene srpske države na račun osvajanja tuÄ‘ih državnih teritorija i porobljavanja, istrebljenja, protjerivanja i ubijanja drugih naroda.

 

Nebojša Radmanović je za "Večernje novosti" rekao da su zbrku oko područja Sutorine napravili američki i kanadski Bošnjaci putem otvorenog pisma Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Instituta za istraživanje genocida, Kanada Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u kojem su naveli da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nema pravo da potpiše bilo kakav sporazum o granici sa Crnom Gorom, ukoliko Sutorina ne bude u sastavu Bosne i Hercegovine.

 

Institut za istraživanje genocida Kanada još jednom upozorava da se ratifikacija ne smije i neće provesti, jer ono što historijski pripada državi Bosni i Hercegovini mora se vratiti Bosni i Hercegovini. Preživjele žrtve zadnje agresije i genocida i borci za jedinstvenu, suverenu, nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu neće dozvoliti izdaju bosanskohercegovačke države za koju su se borili, neće dozvoliti prešutno ustupanje državne teritorije. Crna Gora koja je bezpravno prisvojila 75 kvadratnih km bosanskohercegovačke zemlje i 7 km morske obale mora to vratiti Bosni i Hercegovini. Radmanović i svi budući Radmanovići koji dolaze kao izdajnici bosanskohercegovačke države i trgovci državnog teritorija neće skratiti Bosnu i Hercegovinu za ono što toj državi historijski pripada.

 

Profesor Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada

Vijesti: