Vijesti

Reakcija bošnjačke dijaspore na uvrede Šešeljevog četnika Vučića

Reakcija bošnjačke dijaspore na uvrede Šešeljevog četnika Vučića

 

KAD GOLOBRADI ČETNIK VUČIĆ NAPADA MISLIOCA SVJETSKOG RANGA, VIZIONARA I DRŽAVNIKA GANIĆA

 

Vučić je, u ulozi nekakvog izmišljenog lidera regiona, sebi umislio i dao za pravo da "soli pamet", i zamislite, napada jednu ljudsku veličinu, mislioca svjetskog ranga, vizionara, državnika, univerzitetskog profesora, uglednog građanina Bosne i Hercegovine i ponosnog Sandžakliju.

Ovih dana smo bili svjedoci verbalnog napada na akademika dr. Ejupa Ganića od strane premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića. Ovaj Šešeljev golobradi četnik sa državne pozicije koju trenutno obnaša, ima smjelosti da javno blati ličnost kakav je akademik Ganić. Vučić je, u ulozi nekakvog izmišljenog lidera regiona, sebi umislio i dao za pravo da "soli pamet", i zamislite, napada jednu ljudsku veličinu, mislioca svjetskog ranga, vizionara, državnika, univerzitetskog profesora, uglednog građanina Bosne i Hercegovine i ponosnog Sandžakliju. Najveća ironija u svemu tome jeste da je to baš onaj Aleksandar Vučić, desna ruka zločinca Šešeljeva, koji je javno pred kamerama sa skupštinske govornice, pozivao na ubistva muslimana u Bosni i Sandžaku. Istovremeno on možda misli, da je javnost zaboravila kada je prije par godina u Beogradu lijepio plakate "Bulevar Ratka Mladića" sa natpisom zloglasnog srpskog ratnog zločinca.

 

Zna premijer Srbije da je opšte poznato da je Ejup Ganić u toku srpsko-crnogorske agresije na BiH, branio od njega i drugih četnika kako svoj narod tako i sve narode koji su branili Bosnu i u njoj svoj kućni prag. I to svi znaju i to je svima jasno. A da li je ikome potreban odgovor, otkud u to vrijeme genocidne agresije Vučić u Bosni, i to u pratnji zločincu Šešelju i zloglasnim srpskim četničkim zločinacima? Zar misli Vučić da Bošnjaci ne znaju šta je sa četničkom bratijom radio u toku genocidne agresije? To što Vučić sa svojom brojnom zločinačkom bratijom još nije dospio do Haga, ne znači da nije odgovoran za masovna ubistva i zločine genocida koji su počinjeni u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, i to ne znači da neće odgovarati. Doći će i to vrijeme, jer za nas Bošnjake, on je jedan od inspiratora i izvršioca genocida, i brojnih drugih najsvirepijih zlostavljanja i silovanja po zloglasnim logorima. Zato mora odgovarati Vučić i svi vučići. Mi Bošnjaci genocid halaliti nećemo, niti ćemo ikada odustati od progona zločinaca i njihovog procesuiranja. Što se nas Bošnjaka tiče, Vučić slobodno može skinuti masku moraliste i Evropejca, jer i sa njom i bez nje, mi odlično znamo ko je on. Niko, pa ni Vučić, umišljeni učitelj i savjetodavac, nema pravo da traži, da Bošnjaci ne spominju genocid koji su Srbi sa Crnogorcima počinili nad njima. A kada to traži, jasno je da želi da umanji zločin i da ga vremenom pošalje u daleku historiju, s namjerom da se počini novi. E baš to mu Bošnjaci dozvoliti neće. Nema više onih "dobrih" i zaboravnih Bošnjaka. Danas Bošnjaci i dok spavaju drže samo jedno oko zatvoreno. I pamte zločin genocida da se više nikada ne bi ponovio.

 

Upravo ovih dana bošnjačka dijaspora pred evropskim institucijama pokrenuće inicijativu da negiranje i osporavanje genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini bude zakonom zabranjeno i kažnjivo, piše u saopćenju koje su potpisali etnolog Sulejman Aličković, dr. Mersim Ziljkić, Sahid Kandić (BKZ Kosovo), prof. Emir Ramić (Institut za istraživanje genocdia Kanada), Mirsad Kuburović, Esad Krcić (Bošnjaci.Net), Sead Lekpek, predsjednik "Promjene" iz Holandije.

Vijesti: