Vijesti

Da li će žrtve agresije genocida u BiH, posebno povratnici u manji entitet, ikada dobiti svoj politički glas, svoju pravnu i fizičku zaštitu i svoj život dostojan čovjeka?

Da li će žrtve agresije  genocida u BiH, posebno povratnici u manji entitet, ikada dobiti svoj politički glas, svoju pravnu i fizičku zaštitu i svoj život dostojan čovjeka?

Dok se naplate bošnjačkim povratnicima navodno uloženog kapitala u bespravno useljena imanja sve vise umnožavaju ne samo u Višegradu, već i u  Zvorniku, Prijedoru,Bijeljini, Andrićgrad raste na silu otetoj imovini prognanih. Dok povratnici imaju sve manje ljudskih prava i sloboda održavaju se zborovi ÄŒetničkog ravnogorskog pokreta na kojima se otvoreno daje podrška ratnim zločincima. Zločinački ÄŒetnički ravnogorski pokret počinio je najstrašnije zločine kako tokom Drugog svjetskog rata, tako i tokom agresije na BiH od '92. do '95. godine. Dok “Velika Srbija” živi ne samo u ideji, već i u praksi, dok se država BiH ponižava, a Bošnjacima uskraćuju elementarna ljudska prava i slobode, političke i akademske elite mirno šute zauzete borbom za lične pozicije.

Emir Ramic

Vijesti: