Vijesti

Povodom hapsenja Orica

Hapšnje ratnog komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića je još jedna u nizu dokaza da je na djelu otvorena i bezobzirna satanizacija države Bosne i Hercegovine i posebno bošnjačkog naroda kako od strane meÄ‘unarodne zajednice zasnovane na nehumanim interesima pojedinaca i njihovih državnih imperija, tako i od nesposobnog, korumpiranog i prodanog bosanskohercegovačkog, posebno bošnjačkog političkog establišmenta.
Hapšenje Orića je udar na istinu i pravdu, posebno udar na žrt
ve koje su pale kao posljedica politike terora i genocida Miloševićevih odreda smrti nad Bošnjacima na okupiranim dijelovima teritorije Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije 1992. do 1995. godine. 
Hapšenje Orića u godini kada se navrašava 20 godina od genocida u Srebrenici, največeg zločina u Evropi poslije Drugog svijetskog rata, je znak kontinuiteta agresije na državu Bosnu i Hercegovinu i znak kontinuiteta genocida nad Bošnjacima koji se sada nastavljaju jezikom mržnje prema državi Bosni i Hercegovini i posebno prema bošnjačkom narodu, negiranjem genocida i prijetnjom secesijom manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zasnovanog na rezultatima agresije i genocida. 
Takozvani civilizirani svijet se još nije potpuno ogradio od stravičnih zločina agresije i genocida počinjenih od strane Vojske Jugoslavije i policijskih i vojnih struktura entiteta Republika srpska. Istovremeno proces osude zločina genocida i proces podsjećanju na zločin genocida, od pravde i istine otuÄ‘ene bosanskohercegovačke, posebno bošnjačke političke elite doživljavaju kao udar na njihov politički opstanak.

Emir Ramic

Vijesti: